Gyors edzés: három tökéletes gyakorlat

Nem minden tréningnek kell feltétlenül összetett feladatokból állnia. Itt három egyszerű, de mégis hatékony mozgásformát mutatunk, amiktől biztosan megizzadsz.

Egy edzésnek nem kell mindenképpen komplikáltnak lennie ahhoz, hogy hatásos legyen. A legeredményesebb gyakorlatok a legegyszerűbbek és már régóta ismertek mindenki előtt. Ennek ellenére, valamint a gépek és az összetett mozgásformák elterjedése miatt sokszor megfeledkezünk a legegyszerűbb megoldásokról. Ezzel a három klasszikussal garantáltan izzadni fogsz, és az izmok jó részét erősíted is velük.

Egylábas „fogcsikorgatós”

Ez a gyakorlat a teljes törzsizomzatot megdolgoztatja és erősíti. Feküdj a hátadra és zárd össze kezeidet a fejed mögött! A térdek behajlítva, talpunk a talajon. Most emeld fel a jobb lábad a tető felé, a lábfejed tartsd spiccben! Most emeld fel a törzsed és próbáld meg elérni a lábfejed! Ismételd a gyakorlatot huszonötször egyik, majd másik irányba!

Oldalsó mindenes

Ez a feladat a test összes izmát megdolgozza. Feküdj ugyanúgy a hátadra, és zárd össze kezeidet a fejed mögött! A térdek behajlítva, talpunk a talajon. Most a térdeidet döntsd le a bal oldalra, a földre! Hasizomból emeld fel a felsőtested, az állad és a mellkasod között nagyjából hét centiméteres távolság maradjon (körülbelül mint egy teniszlabda)! A gyakorlatot huszonöt alakalommal végezzük el, majd ellenkező irányba tett lábakkal újra ugyanennyiszer! Haladók megemelhetik a térdeket a gyakorlat közben egy centiméterre a földtől.

Gyorsedzés: három tökéletes gyakorlat

Csípőemelős

Ez a mozgásforma a has alsó izmait erősíti. Feküdj a hátadra és zárd össze kezeidet a fejed mögött! Emeld fel a lábaidat a plafon irányába annyira, amennyire csak tudod! Maradj így, majd emeld el a csípőd néhány centiméterre a talajtól! Tartsd meg fent, majd néhány másodperc múlva lassan engedd vissza! Ezt is huszonöt alakalommal végezzük. Fontos, hogy a gyakorlat közben az állunk ne érintse a mellkasunkat!

Jó edzést mindenkinek!