Fogyókúra? Ezeket az italokat messziről kerüljétek el közben!

A fogyókúra szóról nektek is rögtön az étkezés ugrik be? Hogy mit szabad enni, és mit nem, mennyit, és persze mikor, így pedig nem csoda, hogy néha elfelejtjük, az italok is legalább ennyire fontosak. Most segítünk, és megmutatjuk, mit érdemes – sőt kötelező – mellőzni a diéta alatt.

A fogyókúra sokak számára komoly dilemmát jelent. A kezdeti lelkesedés gyakran azért törik meg, mert jön egy étel, ital vagy egy hozzávaló, ami elbizonytalanítja a fogyni vágyót. Vajon szabad enni, inni belőle? És ha igen, akkor mennyit – egy falatot, egy kortyot az egészet? Próbálunk egy kicsit könnyíteni a helyzeten, és felsoroljuk a tiltólistás italokat.

Ezer helyről olvasni mindenfélét a tej jó és rossz hatásairól, de mik is a tények és hogyan is néz ki mindez? Kattintsd IDE az igazságért!

Lefölözött tej

A Women’s Health magazin szerint azok, akik zsírmentes vagy félig fölözött tejet isznak (utóbbi zsírtartalma 1,5–1,8%-os), könnyebben szednek fel pluszsúlyt, mint azok, akik inkább azt isszák, aminek zsírtartalma nem csökkentett. Szintén nem túl ajánlatos mandulatejet vagy rizstejet inni, bármennyire is finomak.

Jegestea

Ha fogyókúráztok, minden előre édesített jegestea (üveges vagy éttermi) egy időre tiltólistára kerül. Hiába tűnik könnyű italnak, sajnos rengeteg hozzáadott cukor van benne, így ennyi erővel akár kólát is ihatnátok. Ha mindenképpen teázni szeretnétek, olyat válasszatok, ami édesítőszerrel vagy teljesen anélkül készült.

Egy tea, ami nemcsak szépít, de fiatalít is

A fekete teát jól ismerjük pozitív hatása miatt: élénkít, segít a fogyásban, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést és a szívműködést, serkenti az agyat, a rákellenes és immunerősítő hatásáról nem is beszélve. De mit tesz a szépségetekért?

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Smoothie

Azt gondoltátok, hogy a smoothie ártalmatlan, hiszen zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz? Sajnos nem mindig ez a helyzet. Ha ugyanis össze vannak mixelve, könnyen megihatjuk az egészet rövid idő alatt, ez pedig rengeteg pluszkalóriát jelent. Különösen akkor, ha sok banán, joghurt és/vagy tej van benne.

Kávés italok

Reggel egyébként is kívánjátok a kávét, a nap későbbi részében pedig az édességet, így nehéz ellenállni egy csészének. Pedig sajnos a latték, frappuccinók és ehhez hasonló italok nem tesznek jót a fogyásnak, sőt! Szakértők szerint épp ezért ilyenkor inkább feketekávét érdemes inni, nagyon kevés tejjel.

A tej régen élet, erő, egészség volt. De mi a helyzet most? Kattints IDE az igazságért!