2020. augusztus 20-án futóverseny a HUNGARORINGEN!

2018 előtt még csak álmodoztunk arról, hogy futóknak is mért köre legyen a Hungaroringen. Aztán 2019-ben már majdnem 2000 amatőr vett részt az első Ring Run Race futóversenyen, és még külön sprint szakasz is várta a leggyorsabbakat. 2020-ban pedig még különlegesebb rendezvényre számíthatnak a nevezők, hiszen AUGUSZTUS 20-ÁN startol az idei Ring Run Race. Az elmúlt évek hangulata alapján, az ikonikus helyszín sajátossága miatt, a pozitív visszajelzések tanulsága szerint, és az utóbbi hónapok bizonytalansága után, az egyik legjobban várt futóverseny lesz a Ring Run Race a magyar Formula 1-es pályán.

Sajnos sok más rendezvény mellett, a futóversenyek sem kerülhettek megrendezésre az idei évben. Azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések ideje alatt kezdtek sportolni, nehéz megtalálni az első versenyt, hiszen még most is bizonytalan az őszi szezonkezdés. De számukra tökéletes motivációt jelenthet a Ring Run Race. Akár 4 vagy 12 km-en is kipróbálhatják magukat, de most sem késő elkezdeni a komolyabb felkészülést a félmaratonra. Persze még mindig szoknunk kell a közösségi távolságtartás új, írott és íratlan szabályait, de egy olyan, kifejezetten versenyzésre épített objektumban, mint a Hungaroring, minden szempontot figyelembe véve lehet futóversenyt szervezni. A kiszolgáló létesítmények, a szurkolói zónák, a parkolók mind túlméretezettek, így a szervezőknek nem okoz gondot a szociális távolságtartás figyelembevétele. A rajtoltatás, és bemelegítés sincs szűk korlátok közé szorítva, bőven van hely a célegyenesben, mindenki elfér egymás mellett, akár több mint másfél méterre is egymástól.

Az augusztus 20-i dátum vonzó lehet a Budapesttől távolabb élők számára, hiszen a futóversenyt követően óriási látványosságok, koncertek, és tűzijáték szórakoztatja a Budapestre érkezőket. A kísérő családtagok, barátok megnézhetik belülről a magyar F1-es pályát. Az eddig elérhetetlennek tűnő „Paddock Club” teraszról vagy a Gold tribünről szurkolhatnak a versenyzőknek, hozzátartozóknak, barátoknak, majd együtt folytathatják az ünnepi napot a városközpontban.

Az elmúlt évek Ring Run Race futóversenyeiről szóló beszámolók és riportok tanúsítják, nem hétköznapi sportélményeket szereztek a résztvevők. Vidám, közös bemelegítés Katus Attilával, Safety-Car mögül induló izgalmas rajt, adrenalin növelő Red Bull sprintzóna, hangos szurkolói bíztatás a „Gold tribünről”, boldog célba érkezések jellemezték az eseményt.

A Ring Run Race futóverseny a nevezési felületeinek nyitásával, egy hónapok óta tartó, bizonytalanságokkal teli időszakot zár le a amatőr, szabadidős és rekreációs sportolók körében, hiszen a nagyobb létszámú aszfaltos futóversenyek sorában, az elsők között van a regisztrációk fogadásával. A sávosan emelkedő nevezési díjakat, és a létszámlimitet figyelembe véve, nem érdemes halogatni a nevezést.

 

Érdemes már most feljegyezni a naptárba a dátumot 2020.08.20, hiszen idén még inkább igaz lesz, hogy:

Az autósport szerelmeseinek kötelező.

A saját határaikat feszegetőknek jó alkalom a megmérettetésre.

Az élményt keresőknek pedig egy egyedülálló lehetőség.

Gyorsan vagy lassan, egy km az egy km, de nem mindegy, hol futod. Ring Run Race.

információ/nevezés:

http://ringrun.sport4you.hu/