Ebben a kellemetlen időjárásban nincs kedved sportolni? Így veheted rá magad könnyen a testmozgásra a borongós napokon.

A gyönyörű tavaszi napok után hirtelen, viharos széllel betörő hidegfront kellemetlenné teheti sportprogramjainkat. Ebben a nedves, hűvös, borongós időjárásban utcára sincs kedvünk menni. A kültéri edzésekre nehezebben vesszük rá magunkat, de a nyomott hangulatunk miatt még az otthoni edzések is lassabban indulnak. Ez általános probléma, sokunkkal megesik, ezért ne érezd rosszul magad. Az ilyen estekre gyűjtöttünk pár tippet, amiknek segítségével te is ráveheted magad a futásra, kerékpározásra még akkor is, ha nagyon nincs hozzá kedved!

Here's Why You Should Run in the Rain

Öltözz fel!

Ha már magadra kaptad az edzőruháidat, végül úgy is elmész majd futni. Amikor felöltözöl, és belenézel a tükörbe, akkor eszedbe fog jutni, mit hagynál ki, ha nem mennél el. Legyél előrelátó, vigyél mindent (sapka, esőkabát, kesztyű) ami komfortosabbá teszi az edzést rosszabb időjárásban.

 

Csak elkezdeni nehéz

A bemelegítés előtt, az utcára kiérve hűvösnek érezzük az időjárást, de gondolj arra, hogy pár percig fog csak tartani a vacogás, hamar bemelegszel, és a végére már komolyan izzadni is fogsz. Legyen inkább motiváló, hogy hatékonyan kezd az edzést, így gyorsabban múlik a didergés. Mindig gondolj arra, hogy csak pár perc „szenvedés” után milyen jó fog esni a testmozgás.

 

Kapcsold ki a kommunikációs kütyüket otthon!

Néha semmi másra nincs szükséged, mint hogy távol kerülj a tévétől, a számítógéptől vagy a telefonodtól. Ezek a kütyük hasznosak ugyan, de könnyen elveszted tőlük a motivációdat. Hiszen ha választhatunk, hogy nekivágjunk egy kemény edzésnek vagy leüljünk megnézni a kedvenc filmünket, gyakran a film mellett döntünk. Egyszerűen csak menj ki a szabadba kicsit, sétálj egyet , szívd be a friss levegőt, és biztos, hogy megszáll majd az ihlet!

 

Válassz olyan edzést, útvonalat, ami alkalmazkodik az időjáráshoz

Ha van olyan edzés a tervedben amit meg lehet csinálni szélvédett helyen, esetleg sűrű lombkorona alatt (ami véd a csepergő esőtől), akkor ezt időzítsd a borongósabb napokra. Nézd meg előre a radarképeket, széljelentéseket, és igazítsd ezekhez az útvonalat. Még egy Margitsziget futásnál is sokat számíthat, ha egy nyugati széllel betörő front esetén végig a pesti oldalon maradunk a fák takarásában, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a szélcsendesebb szakaszon.

 

Gondolkodj el!

Ha már mindent kipróbáltál, és semmi sem vált be, akkor egyszerűen csak gondolkodj el rajta, milyen jól fogod magad érezni, ha már készen vagy az edzéssel. Mivel korábban is voltál már futni, így valószínűleg ismered azt a nagyszerű érzést, ami átjárja az embert egy kiadós edzés után. Emellett egy adag büszkeség is lesz benned, ha még akkor is elmész futni, amikor nem akarsz.