Még nem neveztél az idei Ring Run futóversenyre? Ne halogasd tovább, hisz minden futás egy újabb buli!

A legtöbb ember futással kezdi „sportkarrierjét”.  Erre motivációt kaphatunk az olyan különleges kihívásoktól, mint amilyen a Hungaroring legendás versenyaszfaltján zajló Ring Run Race. A felkészülés nehézségeivel azonnal találkozhatnak a kezdők, úgyhogy nem árt megfogadni néhány hasznos tanácsot. A futást rettenetesen megnehezítheti, ha az ember szervezete nincs felkészülve a terhelésre. Egy jó edzésterv megvéd a „bukásig edzéstől”, így a mozgás élménye nem kapcsolódik össze azonnal egy erős negatív tapasztalattal, de ezen felül még mást is tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat futás közben. 

Csípd ki magad!

Ha már küzdesz, légy stílusos! Ha beszerzel egy szép pár futócipőt és egy csinos futószettet, már a vásárlás ténye is arra sarkall majd, hogy megmutasd a világnak új szerzeményeidet.

Válassz magadnak szemet gyönyörködtető futópályát!

Futás közben nem sok dolog szórakoztat. Leginkább a zene (ha vittél magaddal) és a táj. A legtöbben jobban szeretnek a természetben futni, mint egy futópadon. Lássuk be, egy esti futás a kivilágított Duna-parton sokkal hívogatóbb, mint ugyanez egy konditeremben…

Állíts össze magadnak saját motivációs zenei listát!

Futás közben az embernek rengeteg ideje van gondolkodni. Ami néha áldás, néha átok, de egy idő után mindenképpen unalmassá válik. Ellenben egy válogatás a kedvenc pörgős zenéidből szórakozássá teheti még a legkeményebb pillanatokat is.

Vidd magaddal a kutyádat is!

Ha van egy kutyád, miért ne vinnéd magaddal futni? Mindketten imádni fogjátok!

Vigyél magaddal egy barátot!

A közös „szenvedés” megerősíti a baráti kötelékeket. Így a kollektív futásokból a kapcsolatotok is profitálhat. Emellett előbb-utóbb úgyis feltámad köztetek egy egészséges versenyszellem, ami segít fenntartani az érdeklődéseteket.

Használj futóappot!

Nemcsak „sima” futós applikációk vannak, amik rögzítik a távokat és teljesítményeket, hanem olyanok is, amelyek segítségével akár magaddal, akár másokkal is összemérheted tudásod. Remek szórakozás és motiváció egyszerre!

Érdemes már most feljegyezni a naptárba a dátumot, hiszen idén még inkább igaz lesz, hogy:

Az autósport szerelmeseinek kötelező.

A saját határaikat feszegetőknek jó alkalom a megmérettetésre.

Az élményt keresőknek pedig egy egyedülálló lehetőség.

Gyorsan vagy lassan, egy km az egy km, de nem mindegy, hol futod. Ring Run Race.

Nevezés és további információk: https://ringrun.sport4you.hu/