Milyen edzéseket keressünk ha megnyílnak a mozgásközpontok, edzőtermek?

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhülése után, várhatóan megtelnek a konditermek. Azok akik eddig otthon mozogtak, de komolyan gondolják az életmódváltást, most meg kell találniuk a megfelelő edzésmódszereket a hosszabb távú célok eléréséhez. Sok alternatívát kínálnak a fitnesztermek, de az egyik legnagyobb sláger a Cross training.

F45 Training Mission Gorge | San Diego Reader

 

Funkcionális edzés. Elsősorban olyan mozgásanyagokat végzünk a Cross training órákon amelyeket az életünkben, a hétköznapokban is használni tudunk.

Az óra megtanítja az embereknek a természetes, alap mozgásokat helyesen végrehajtva (kúszások,mászások,elrugaszkodások a talajtól, állat mozgások utánzása), amik gyerekkorunkban meg voltak mindenkiben, aztán ez a hosszú évek alatt kiveszett belőlünk, pedig ha megfigyeljük, ezeket végezzük folyamatosan a mindennapjainkban is!

Kiválóan fejlődik az edzésektől a teljesítőképességünk és fittségi szintünk!
Nincs két egyforma edzés, változatosak a gyakorlatok.
Kezdők és haladók egyaránt járhatnak tinédzsertől 70 éves korig.

Az edzésprogram különböző jellegű gyakorlatokból áll, amiket meghatározott állomásokon, intenzitással, ismétlésszámmal, ideig, pihenőidővel hajtanak végre kis csoportokban a résztvevők.
Nem tipikus aerobic óra, azért sem mert, nem a zene ütemére történnek a gyakorlatok, hanem mindenki saját tempójában, ami éppen aznap a teljesítményétől függ, hajtja végre a gyakorlatokat.