Izmos hasat szeretnél, de nincs időd edzőterembe járni? Ötletes megoldás az otthoni hasazásra!

Eddz székkel, hogy fitt maradj! Ezt a tréninget akár otthon, akár az irodában is csinálhatod, nincs hozzá semmilyen gépre szükség. Ha van két széked, van egy saját fitnesztermed.

Erősödj ülve is!

 

Erősítő gyakorlatok a székkel, a bónusz súlycsökkenés

A legegyszerűbb gyakran a legjobb is! Esetünkben is erről van szó: mutatunk egy edzésformát, ami egy egyszerű eszközzel végrehajtható. Nemcsak a fogyásban segíti a diétázókat, hanem erősít is, sőt, igazán pénztárcabarát: nincs szükség semmilyen gépre. Egy-két egyszerű szék bőven elegendő a végrehajtáshoz, ami után testünket újra fittnek fogjuk érezni. Fontos, hogy a székek stabilak legyenek, és legalább negyvenöt centiméter magasan legyen az ülőfelületük. A gyakorlatokhoz karfa nélküli székeket használjunk, ugyanis a kéztámaszok zavarnák a feladatok végrehajtását!

Ne feledkezzünk meg a bemelegítésről!

Néhány percen keresztül melegítsünk be, mielőtt megkezdjük a tréninget, hogy testünk elérje az edzéshez szükséges optimális hőfokot! Fussunk helyben, emeljük fel igazán magasra a térdeinket, kezeinket pedig emeljük a fejünk felé, majd vissza!

A gyakorlatok végrehajtása

Minden feladatot legalább fél percen át végezzünk, amit fél- vagy egyperces pihenő követhet! Minden edzésrészt ismételjünk meg kétszer-háromszor! A komplett edzést hetente két-három alkalommal érdemes végigcsinálni, hogy az elvárt eredményt elérjük.

Kitörések, amíg az első comb párhuzamos lesz a talajjal

Hasprés, majd csípőemelés

Alsótámasz: pozíció megtartása, majd le-föl

Fekvőtartás, majd fekvőtámasz: pozíció megtartása, majd le-föl

Jó edzést mindenkinek!