Alternatív edzés a futóknak télre

Mindegy, hogy a rossz idő, sérülés vagy valami új kipróbálása iránti vágy hajt, az alternatív sportok megismerése mindenképpen hasznos. A téli hónapok tökéletes apropót adnak új sportágak felfedezésére, és egyúttal arra, hogy formában tartsuk magunkat. Alternatív sportok futóknak!

Mielőtt a futás helyett bármi mást választunk, érdemes tudni, hogy az adott mozgás elősegíti-e a futóteljesítményünk megtartását, esetleg javítását. Ebből kifolyólag az eredeti sportunkból kell kiindulnunk. Mi történik, ha futunk?

A futás növeli az állóképességet, és testünknek hosszabb ideig kell folyamatos terhelést elviselnie. Ezeken felül szükségesek erős lábizmok és jól megerősített törzsizomzat.

A fentiek alapján máris szűkíthető az alternatív sportágak köre. A futókhoz leginkább illő kiegészítő mozgás a sífutás, a szobabiciklizés, a spinning és az úszás is. Ezen verziók mellett még javasolt olyan erőt és stabilitást növelő mozgásokat is végezni, mint a pilates vagy a jóga.

Az említett helyettesítő sportok közül kedvünk szerint választhatunk, illetve nyugodtan variálhatjuk is őket, amíg visszatér a szép idő és felhúzhatjuk újra a futócipőket.