Utálod a reggeleket? Segítünk változtatni!

 

Neked miként alakulnak a napjaid? Felkelsz reggel, kábán, zombi módban kibattyogsz a konyhába, felteszel főni egy kávét, majd csendesen magad elé bambulva várod, hogy elkészüljön az éberséget adó fekete?

Képtalálat a következőre: „sleeping hard”

 

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, itt az ideje váltani! Néhány apró rituálé segítségével könnyedén felturbózhatod a mindennapjaid! Eleinte persze rá kell szánni az energiát, de ha már megszoktad, hamar érezni fogod, mennyit segít mindenen!

Nehezen megy a korai kelés? Feküdj le korábban!

 „Aki korán kel, aranyat lel!” – tartja a mondás. Eleinte biztosan nehezebb lesz megszokni a korai kelést. Viszont a korai kelés korai fekvést von maga után, így megnő az alvással töltött órák száma, különös tekintettel az éjfél előtti időszakra, ami bizonyítottan jobb közérzethez vezet.

Kávé, tea? Dehogy! Csak egy jógamatracot kérek!

Ha még nem ajánlottuk volna figyelmedbe, itt a soha vissza nem térő alkalom. Egy kora reggeli jóga óra csodálatossá teheti a napod. Nem csak energizál, de feszesebbé, erősebbé és formásabbá is teszi tested! Ráadásul határozottan jobban felébreszt, mint a kávé!

Vegyük sorra fontos teendőinket, készítsünk listát!

A listának számos gyakorlati haszna van. Segít összegyűjteni gondolatainkat, ütemezni napunkat, és a későbbiekben, emlékeztetőül szolgál!

Indítsuk a reggelt edzéssel!

Bizony, nem könnyű dolog rászánni magunkat, de ha sikerül, az többszörösen meghálálja magát. Ilyenkor nem kell kihajtani magunkat, elég egy kellemes, hatvan-hetven százalékos teljesítményt nyújtani, hiszen szervezetünk is még csak „ébredezik”. Viszont, ha módunkban áll, egy harminc-negyven perces edzés végén üljünk be még legalább öt-tíz percre a szaunába! Így lesz teljes az élmény!

Higgyétek el, csak elkezdeni nehéz! Egy idő után már csak arra lesztek figyelmesek, nemhogy utáljátok, de egyenesen élvezitek a reggeleket!