Narancsbőr elleni háború: alapok és praktikák

Sok nő fejében motoszkálhat a gondolat, hogy miért csak Őt sújtja az átkozott narancsbőr. Több jó hírünk is van. Sokkal több nő érintett, mint amire gondolnánk. A nők 95%-a ugyanis – enyhébb vagy súlyosabb mértékben – narancsbőrös. A narancsbőr tulajdonképpen a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, egyre nagyobb gömböcskéket kialakítva. A megfelelő táplálkozáson és mozgáshiányon kívül, hormonális és genetikai elváltozások is szerepet játszhatnak.  Tehát erre is mondhatjuk azt a kifogást: genetika, és bármennyire is küzdünk ellene, elkerülni nem tudjuk. De ez így ebben a formában nem teljesen igaz.

Az alapok, a legfontosabb változtatások:

Életmódváltás. Szaktanácsadó, szakember segítségével összeállított sportok, és helyes táplálkozás sokat segíthet. A káros, egészségtelen szenvedélyekről is le kell jönni, de az alap a sok folyadék. Ajánlott ásványvizet fogyasztani, és abból is napi minimum 2 liter. De szerencsére vannak további lehetőségek is, amik kiegészítve az alaőpkat, hatékonyabbá tehetik a narancsbőr elleni közdelmet.

Sós víz jótékony hatása:

A só kivonja a vizet a kötőszövetekből, így besegít az egyenetlenségek, kis göböcskék eltűntetésébe, a bőr kisimításába. Ezért is tapasztalhatjuk a tengerparti nyaralások alkalmával, hogy milyen pozitív hatásai vannak a sós tengervíznek. Persze a mindennapokban nem könnyű tengerparti fürdőt venni, de otthon is kipróbálhatjuk a só jótékony hatását, ha intenzív tengeri sós fürdőt alkalmazunk.

A kivitelezés:

Egy kiló tengeri sót oldjunk fel egy kád vízben, és keverjünk el benne legfeljebb húsz percre. Vigyázzunk azonban, a sós fürdő csökkenti a vérnyomást, így óvatos, lassú mozdulatokkal szálljunk ki a kádból. Mivel a só szárítja a bőrt, a fürdő után alaposan kenjük be magunkat testápolóval! A hatás fokozása érdekében erre a célra házi készítésű narancsbőr elleni kencénket használjuk!