A legjobb zsírégető mozgások futás helyett

A futásnál kevés jobb zsírégető mozgást ismerünk. Megdolgoztatja az egész testet, fokozza a vérkeringést, serkenti az emésztést, és nem kell hozzá más, csak egy jó futócipő. De van úgy, hogy változatosabbá szeretnénk teni felkészülésünket, keresztedzésekkel tarkítanánk programunkat.  Erre adunk néhány tippet

1. Kettlebell swing

swing

Tökéletes gyakorlat, egyszerű, minden testtájat megdolgoztat, javítja a tartást, remek kardio mozgás és egész testünket erősíti.

2. Burpee

burpee

A négyütemű fekvőtámaszként is ismert burpee remek edzés, amit akár otthon is elvégezhetünk. Akkor működik a leghatékonyabban, ha időre végezzük a gyakorlatot. Például minél több ismétlést csinálunk egy-két-három perc alatt.

3. Ugrókötelezés

ugrókötelezés

Az ugrókötelezés az egyik legeredményesebb és legkedveletebb zsírégető mozgás. Ez nem véletlen, hiszen egy közepesen intenzív ugróköteles edzés során testünk percenként 13 kalóriát éget el.

4. Kötelezés

battle ropes

A különféle harcművészetekben, crossfit edzésekben is ismert gyakorlat szintén remek erősítő és zsírégető mozgás. Segítségével egyetlen perc alatt csaknem tíz és fél kalóriát égetünk el.

5. Túrázás

túrázás

A túrázás remek lehetőség lehet az állóképesség növelésére és a közepesen hasznos zsírégetésre is. Egy közepesen intenzív tempóban legyalogolt túra során testünk nagyjából 415 kalóriát éget el óránként. Emellett kiváló kikapcsolódás és remek társas program egyben!

6. Tánc

tánc

Nem véletlen, hogy az embernek néha izomláza van egy áttáncolt éjszaka után. Egy óra tánccal csaknem 450 kalóriát égethetünk el!

7. Szikla- vagy falmászás

szikla vagy hegymászás

Mászás során testünk minden izma és idegszála megfeszül. Így nem meglepő, hogy 460 kalóriát égetünk el fal- vagy sziklamászás közben óránként!

8. Görkorcsolyázás

görkori

Remek alakformáló, és legalább olyan kimerítő, mint a futás!

9. Evezés

evezés

Tizes listánk egyik leghatékonyabb módszere az evezés, hiszen óránként akár 682 kalóriát is elégethetünk evezés közben, ráadásul erősíti a karokat, a vállakat, a mellkast, a hátat és a hasfalat egyaránt!

10. Box

box

A box nemcsak azért zseniális, mert ad egy igen jól használható önvédelmi alapot, de azért is, mert több mint 728 kalóriát égetünk el egy átlagos bokszedzés során! Emellett remek alakformáló is.