Érdemes a kreatint használni?

Ebben a témában bőven akadnak félreértések, amik egyébként elsősorban a tájékozatlanságból fakadnak. Ezért aztán megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba, hogy végre a kreatin is arra a helyre kerülhessen a köztudatban, amit nagyon is megérdemel és amit jelenleg méltánytalanul kevésszer foglalhat el.

Mi fán terem a kreatin?

Fán semmiképpen sem, ellenben a https://allnutrition.hu/Kreatin-k981.html oldalon annál inkább! A kreatin egy olyan aminosav, ami arra hivatott, hogy az izommunka során elvesztett ATP-t pótolja, ami nagyon leegyszerűsítve a sejtek közötti energiaátvitelért felelős. Átlagosan az emberi szervezet 120 grammot képes kreatinból tárolni. A vázizomzatban fordul elő amúgy a legnagyobb mértékben. Vagyis mindazok, akik az izommunkájukat serkenteni szeretnék, azaz a cél az izmok teljesítményének növelése, ezt több módon is megtehetik. Egyrészt táplálkozással, mégpedig célirányos étkezéssel. Nem árulunk el talán nagy titkot, hogy a legtöbb kreatin a húsfélékben és halakban fedezhető fel. Másrészt az étrend kiegészítő szedése olyan kényelmes megoldásként szolgálhat, amit esélytelen megunni, amitől képtelenség csömört kapni és ami hatékonyság szempontjából vitathatatlanul a csúcson teljesít.

Magyarul a kreatin bevitelével keményebb edzésmunka érhető el, a teljesítmény fokozódásával párhuzamosan természetesen, amiknek együttes jól látható és áhított következménye az izmok keresztmetszetének növekedése. A spanyol viaszt egyébként kicsit sem manapság találták fel ezen a területen, lévén a hatvanas évek óta elfogadott táplálék kiegészítő a kreatin, ami akár két éven át is, folyamatosan alkalmazható. De nyilván rövidtávon is nagyszerű választás.

Kinek ajánlható?

Mindazoknak, akik vágynak a nagyobb teljesítményre, a még több izmot, még mélyebben megmozgató edzésekre, és persze a szépen duzzadó izomzatra, ami a nonstop megterhelésnek köszönhetően folyamatosan nő. Sportolók számára mondhatni elengedhetetlen kiegészítő, de egyébként a hobbiból edzőknek is kiváló döntés, ami biztonságos, és nem jár együtt mellékhatásokkal.