10 természetes kalciumforrás, amit érdemes beépítenetek az étrendetekbe

Elárulunk egy titkot, a legfőbb kalciumforrás nem a tej. A kalcium a csontok egészsége mellett az izom összehúzódásokhoz, a véralvadáshoz és a szív megfelelő működéséhez is elengedhetetlen. Ráadásul számos természetes alapanyagban, zöldségben és gyümölcsben is megtalálható.

Michelle Cady integratív táplálkozási szakértő javaslatairól számolt be a Redbook, amelyek a tej mellett fontos kalciumforrások lehetnek.

Ezer helyről olvasni mindenfélét a tej jó és rossz hatásairól, de mik is a tények és hogyan is néz ki mindez? Kattintsd IDE az igazságért!
  • Tofu: 1624 mg kalciumot tartalmaz, amivel teljesíthetitek a napi 1000 mg kalciumszükségleteteket.
  • Füge: A szárított füge nassolnivalónak tökéletes a maga 241 mg kalciumforrásával.
  • Articsóka: 71 mg kalciumot tartalmaz.
  • Feketebab: Egy csésze feketebab 294 mg kalciumot, 29 gramm rostot és 39 gramm proteint tartalmaz.
  • Bársonyvirág: Ez az ősi gabonaféle proteinekben és vitaminokban gazdag, 116 mg kalciumot tartalmaz egy bögrényi belőle.
  • Kelkáposzta: A 101 mg kalcium mellett C-vitamint tartalmazó citromlével kiegészítve tökéletes reggeli ital.
  • Brokkoli: Egy csokor brokkoli közel 300 mg kalciumot tartalmaz
  • Mandula: Agy csészényi mandula 378 mg kalciumot rejt, szóval kiváló nassolnivaló.
  • Chiamag: Egy fél csészényi ebből a kis magból 631 mg kalciumot tartalmaz. Használjátok a reggeli turmixotokhoz, vagy pudingokhoz.
  • Bok Choy: Az ázsiai ételkülönlegességekhez illő zöldség, ami 882 mg kalciumot tartalmaz.