Elárulunk egy titkot, a legfőbb kalciumforrás nem a tej. A kalcium a csontok egészsége mellett az izom összehúzódásokhoz, a véralvadáshoz és a szív megfelelő működéséhez is elengedhetetlen. Ráadásul számos természetes alapanyagban, zöldségben és gyümölcsben is megtalálható.
Michelle Cady integratív táplálkozási szakértő javaslatairól számolt be a Redbook, amelyek a tej mellett fontos kalciumforrások lehetnek.
- Tofu: 1624 mg kalciumot tartalmaz, amivel teljesíthetitek a napi 1000 mg kalciumszükségleteteket.
- Füge: A szárított füge nassolnivalónak tökéletes a maga 241 mg kalciumforrásával.
- Articsóka: 71 mg kalciumot tartalmaz.
- Feketebab: Egy csésze feketebab 294 mg kalciumot, 29 gramm rostot és 39 gramm proteint tartalmaz.
- Bársonyvirág: Ez az ősi gabonaféle proteinekben és vitaminokban gazdag, 116 mg kalciumot tartalmaz egy bögrényi belőle.
- Kelkáposzta: A 101 mg kalcium mellett C-vitamint tartalmazó citromlével kiegészítve tökéletes reggeli ital.
- Brokkoli: Egy csokor brokkoli közel 300 mg kalciumot tartalmaz
- Mandula: Agy csészényi mandula 378 mg kalciumot rejt, szóval kiváló nassolnivaló.
- Chiamag: Egy fél csészényi ebből a kis magból 631 mg kalciumot tartalmaz. Használjátok a reggeli turmixotokhoz, vagy pudingokhoz.
- Bok Choy: Az ázsiai ételkülönlegességekhez illő zöldség, ami 882 mg kalciumot tartalmaz.