Esőben futás: pár tipp, hogy szárazon megúszd

  1. Megszokott útvonalat válassz!

Ha ismerős környezetben futsz, nem érhet nagy meglepetés. Esőben csökken a láthatóság, ezért jobb, ha ilyenkor maradunk a megszokott pályánkon.

  1. Legyél jól látható!

Szerencsére a divatirányzatok is közelebb hozták a látványosabb színeket a futókhoz, szinte minden márka kínálatában szerepel fluó és UV-hatású szín. Minél rikítóbbak vagyunk futás közben, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

  1. Használj futózoknit!

A vizes, nyúlós zokniban nagy eséllyel vízhólyagokat építünk a lábunkra, ezért válasszunk olyat, ami speciálisan futásra lett optimalizálva.

  1. Jól tapadó cipőben fuss!

Általánosan is fontos a jó futócipő használata, de esőben különösen lényeges a jó tapadás. Olyan lábbeliben menj edzeni, amiről tudod, hogy a csúszós felületeken is jól tapad. Terepfutó cipők esetében olyat válasszunk, ami kifejezetten sáros talajra lett tervezve.

  1. Nem kell erőltetni!

Ha már elkapott a zivatar, akkor már nincs mit tenni, de nem kell erőltetni az edzést, amikor hatalmas vihar tombol. Várj, amíg csendesedik az eső, vagy aznapra keress más edzés megoldást! Jobb elkerülni egy esetleges betegséget vagy sérülést.