A Ring Run Race 2021 futóverseny teljesítése a cél? Három dolog, amitől magabiztosabb futó leszel!

Készülnél a július 17-i futóversenyre? Nem akarsz a Hungaroring aszfaltján bizonytalankodni a rajt pillanatában? Nem érzed jól magad a bőrödben, mert félénk vagy, és mindig attól tartasz, hogy valamit rosszul csinálsz? Ha most még így is van, akkor se csüggedj! Minden fejben dől el, még ha egyelőre úgy is gondolod, hogy nem neked való ez a sport, és ezen semmi sem segít. Íme három dolog, amitől magabiztosabb leszel futás közben!

  1. Mutasd meg, ki a főnök!

„Azokon a napokon, amikor azon kapom magam, hogy egyszerűen csak nem mennék edzeni, arra hagyatkozva, hogy nem fér bele a napomba a futás, emlékeztetnem kell magam egy dologra. Arra, hogy eddig sohasem bántam meg, hogy elindultam. Valamiért jó érzés és büszkeséggel tölt el, amikor arra gondolok, hogy hány kifogással kellett megküzdenem eddig, amik a fejemben keringtek, és hányszor győztem” – mondta Sharon Gallant, profi triatlonversenyző.

 

  1. Ne becsüld alá a mélypontokat!

Vannak olyan edzések, ahol minden jól megy. Gyors vagy, lendületes, fáradhatatlan. Ezzel nincs gond, élvezd ki őket! De ne becsüld alá azokat a futásokat sem, amikor nem megy olyan jól, mert valamiért nem visz a lábad. „Volt olyan, hogy futás közben csak egy meztelen csigához tudtam hasonlítani magam, de mégis csináltam tovább, hiszen hiába érzem azt, hogy gyenge vagyok, és nem fog menni, ha megcáfolhatom ezt azzal, hogy végigcsinálom” – vélekedett erről Sharon.

 

  1. Keményen a terepen!

Vannak, akik szeretik, és vannak, akik gyűlölik, de senki sem tagadhatja, hogy a terepfutás nagyon kemény munka. Íme Lora Mays véleménye erről a témáról: „Semmi sem fogható ahhoz az érzéshez, amikor végzel egy terepfutásedzéssel, erősnek és legyőzhetetlennek érzed magad”.

 

A korábbi Ring Run futóversenyeken már több ezren teljesítették a különböző távokat, és biztosan sokaknak volt saját edzésmódszere. Ám ha nem is tudatosan tervezett edzésekkel készülsz a július 17-i kihívásra, akkor is érdemes megfogadnod a fenti tanácsokat, segíthetnek majd a körönként 36 méteres szintkülönbség könnyebb teljesítésében.

 

Érdemes már most feljegyezni a naptáradba a dátumot, hiszen idén még inkább igaz lesz, hogy:

 

Az autósport szerelmeseinek kötelező.

A saját határaikat feszegetőknek jó alkalom a megmérettetésre.

Az élményt keresőknek pedig egy egyedülálló lehetőség.

Gyorsan vagy lassan, 1 km az 1 km, de nem mindegy, hol futod. Ring Run Race.

 

Nevezés és további információk: https://ringrun.sport4you.hu/