2021. július 17-én ismét futóverseny a Hungaroringen!

Négy éve indult a páratlan széria, a Ring Run Race, és azóta már futók ezrei mérték fel tudásukat a Hungaroringen. A minden nyáron megrendezésre kerülő futóverseny tavaly sem maradt el, különleges intézkedéseket vezettek be a szervezők, így „COVIDSAFE” eseményen feszegették határaikat azok a tömegsportolók, akik eljöttek a legendás versenypályára. Idén már jóval felszabadultabb hangulatban, szinte korlátozásoktól mentesen, családtagok és szurkolók kíséretében érkezhetnek a nevezők. Az elmúlt évek hangulata alapján, az ikonikus helyszín sajátossága miatt, a pozitív visszajelzések tanulsága szerint, valamint az utóbbi hónapok bizonytalansága után, az egyik legjobban várt futóverseny lesz a Ring Run Race a magyar Formula 1-es pályán.

 

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ideje alatt nagyon sokan kezdtek el sportolni, hihetetlen módon megnőtt többek között a futók száma is. Az új belépők közül sokan egyelőre nem is indulhattak versenyen, hiszen a tavaszi szezon még nem valósulhatott meg. Számukra tökéletes motivációt jelenthet a Ring Run Race. Akár 4 vagy 12 km-en is kipróbálhatják magukat, de most sem késő elkezdeni a komolyabb felkészülést a félmaratonra. Persze még mindig szoknunk kell a közösségi távolságtartás új, írott és íratlan szabályait, de egy olyan, kifejezetten versenyzésre épített objektumban, mint a Hungaroring, minden szempontot figyelembe véve lehet futóversenyt szervezni. A kiszolgáló létesítmények, a szurkolói zónák, a parkolók mind túlméretezettek, így a szervezőknek nem okoz gondot a szociális távolságtartás figyelembevétele. A rajtoltatás és bemelegítés sincs szűk korlátok közé szorítva, bőven van hely a célegyenesben, mindenki elfér egymás mellett, akár több mint másfél méterre is egymástól. Mindezek mellett, idén korlátozott létszámmal indul a verseny, csak 500 fő nevezését fogadják el a szervezők, így egészen biztosan be fog telni a regisztrációs lista a verseny előtt.

Viszont a kísérő családtagok, barátok megnézhetik belülről a magyar F1-es pályát, bárki jöhet szurkolni. Nekik is hatalmas élmény lehet a Ring Run Race, hiszen bejárhatják azokat a helyeket, ahol a híres F1-es csaták zajlanak. Az eddig elérhetetlennek tűnő „Paddock Club” teraszról vagy a Gold tribünről szurkolhatnak a versenyzőknek, hozzátartozóknak, barátoknak.

Az elmúlt évek Ring Run Race futóversenyeiről szóló beszámolók és riportok tanúsítják, hogy nem hétköznapi sportélményeket szereztek a résztvevők. Vidám, közös bemelegítés Katus Attilával, Safety-Car mögül induló izgalmas rajt, adrenalinnövelő Red Bull sprintzóna, hangos szurkolói biztatás a „Gold tribünről”, boldog célba érkezések jellemezték az eseményt.

A Ring Run Race futóverseny a nevezési felületeinek nyitásával egy hónapok óta tartó, bizonytalanságokkal teli időszakot zár le az amatőr, szabadidős és rekreációs sportolók körében. A létszámlimitet figyelembe véve nem érdemes halogatni a nevezést.   

 

Érdemes már most feljegyezni a naptáradba a dátumot, hiszen idén még inkább igaz lesz, hogy:

Az autósport szerelmeseinek kötelező.

A saját határaikat feszegetőknek jó alkalom a megmérettetésre.

Az élményt keresőknek pedig egy egyedülálló lehetőség.

Gyorsan vagy lassan, 1 km az 1 km, de nem mindegy, hol futod. Ring Run Race.

Nevezés és további információk: https://ringrun.sport4you.hu/