Alakbarát szárnyas ételek, ezekkel változatosan lehet túlélni a diétás időszakokat

A Cookta.hu oldal szakértőinek tanácsait és receptjeit már többször megosztottuk, most szárnyasból készült finomságokkal teszik könnyebbé a diétás napjainkat. Az egészségtudatos étrendet követők változatosabbá tehet étkezésüket, a téli zsírpárnákat növesztőknek meg könnyebb tartani a súlyukat ezekkel az ételekkel.

The All-Italian Magic at Tomato & Basilico - Rashida Blogs

Alakbarát csirkemell almával, mozzarellával és bazsalikommal

Fogyókúrához kiváló: sült csirkemell , amit mozzarellával és bazsalikommal bolondítunk meg, köretnek pedig sült almát kínálunk hozzá. Ideális akár gyors ebédnek vagy vacsorának. Nem diétázóknak, gyerekeknek egy kis párolt rizst vagy sült krumplit készíthetünk mellé.

 

Vadas pulykával és krumpligombóccal – egészségesen

A vadast ebben a verzióban maradékból, az előzőleg levesben megfőtt vagy maradék sült hússal készítjük. Ha fogyókúrázunk, akkor rántás és fehér liszt nélkül főzzük, egészségesebben.

 

Egyedényes fokhagymás csirkefalatok sok zöldséggel

Fehérjedús, szénhidrátszegény, 20 perc alatt kész és nagyon finom ez az egyedényes csirkemelles fogás, amiben a fűszeres páccal együtt párolódik brokkoli és gomba, vagy bármilyen más választott zöldség is.

 

Csirkés fasírt-egészségesen

Könnyű és kiadós, alakbarát és egyszerűen elkészíthető a csirkés fasírt, kicsit más, mint a klasszikus, és nemcsak azért, mert sovány szárnyashússal készül – az ízesítése is könnyedebb, izgalmas, zabpehellyel készül, egy gyors avokádós salátával tálalva pedig szuper fehérjebomba