Unod a dugóban araszolást, de félsz tömegben utazni a munkahelyedre? Kerékpárra ülnél de nehezen szánod rá magad? Adunk tippeket a reggeli bringázáshoz!

A városi kerékpározás szinte minden nap a hírportálok címlapján szerepel. Különböző mozgalmak indultak a bringás munkába járás népszerűsítése érdekében. De jönnek a hűvös őszi napok, egyre kellemetlenebb biciklivel közlekedni reggelente. Adunk néhány tippet, amivel sokkal elviselhetőbb lesz a kerékpározás a nap legkorábbi szakászában. 

Cycle campaign news May 2020 | Cycling UK

 

1. Készülj fel!

Nagyon jól tudod, hogy másnap reggel hogyan fogsz bejutni a munkába, készülj fel rá! Vedd elő a felszerelésed, ellenőrizd a kerékpárt, pakolj be a táskádba. Ne indulás előtt, még előző nap este.

2. A kávé

A kávé fontos. Akkor jársz legjobban, ha már előző nap beprogramozod a kávéfőzőt, hogy kész legyen az “üzemanyag”, mire indulnál. Ha nem lehet programozni, szimplán készítsd be a hozzávalókat este.

3. Társaság

Együtt minden könnyebb. Találj egy társat, akivel együtt tudsz tekerni.

4. Tervezz!

Mindent figyelembe kell venned. Mérd le, pontosan milyen hosszú távot kell megtenned, becsüld meg a sebességed, ellenőrizd, lesz-e valahol útlezárás, illetve számolj az időjárással is. Ha nem ér meglepetés, minden jobb lesz.

5. Óvakodj a szunditól!

Sohase válaszd a szundit a telefonodon! Ha lehet, tedd minél messzebbre az ágytól a készüléket, hogy biztosan felkelj. Minden egyes ágyban töltött perc a bringázásból vonódik le, rossz lesz sietni.

6. Facebook? Felejtsd el!

Ne chateléssel, képnézegetéssel, emailezéssel indítsd a napot, mert könnyen elcsúszhatsz rajtuk. Az ember észre sem veszi, hogy telik ilyenkor az idő.

7. Reggeli?

Ha nem tekersz két óránál többet, nyugodtan kihagyhatod, majd a munkahelyen bepótolod. Az útra készíts be vizet és néhány energiaszeletet.

8. Mutasd meg magad!

Posztolj egy képet a felkelő napról, hadd lássa mindenki, milyen jó formában vagy, hogy már bringázol, amíg ők vesztegetik a reggelüket. Jól fog esni a sok dicséret.

9. Csináld!

Nincs más dolgod, mint betartani az előző nyolc pontot. Ha eléred, hogy ez mind szokássá váljon, nem lesz szenvedés a reggel. Azért a képek posztolásával óvatosan, könnyen felidegesítheted vele a barátokat.