Hasznos információk azoknak, akik csütörtökön a Hungaroringen futnak

Augusztus 20-án, harmadszor kerül megrendezésre a Ring Run futóverseny a Hungaroringen. Rengeteg ismerős arccal fogunk idén is találkozni, vannak visszatérő nevezők, de sokaknak ez lesz az első futóverseny a Formula 1 GP pályán. A helyszínnek vannak sajátosságai, de idén még több újdonságra lehet számítani, ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. A már regisztrált versenyzőknek hasznos a részletek elolvasása, azoknak pedig akik csak a helyszínen neveznének, inspiráló lehet a részletes programterv. 

A LEGFONTOSABB: 17-ÉN ÉJFÉLIG LEHET ONLINE NEVEZNI! ÖSSZESEN MÁR CSAK 145 SZABAD HELY VAN, NEM ÉRDEMES MEGVÁRNI A HELYSZÍNI NEVEZÉST!

 

Program, időrend:

  1. augusztus 19 szerda:
  • 13:00 -18:00: Előnevezettek regisztrációja, rajtszámok és időmérőchipek átvétele
  1. augusztus 20. csütörtök:
  • 06:00-09:00: Előnevezettek regisztrációja, rajtszámok és időmérőchipek átvétele
  • 09:00 Regisztráció, rajtszám átvétel zár
  • 09:05-09:20 Rajthoz állás, Hungaroring célegyenes nyitva
  • 09:20 Bemelegítés
  • 09:30 Rajt
  • Eredményhirdetés: A három távnak külön időpontokban, az adott táv mezőnyének beérkezését követően

Aki csütörtökön, a verseny előtt veszi át a rajtszámát, annak érdemes már sokkal korábban kijönni a Hungaroringre. Az egészségügyi biztonság érdekében a Hungaroring bejáratánál érintésmentes lázmérőkkel fogjuk ellenőrizni a belépők hőmérsékletét. Ez lehet, hogy kicsivel meg fogja növelni a belépéshez szükséges időt, de mindenki érdekében tesszük. Több sorban fogják kollégaink ellenőrizni a Hugaroringre érkezőket, egy ellenőrzés kb 10 másodpercet vesz igénybe. Köszönjük a türelmeteket előre is! De ha kicsit is betegnek érzed magad, ellenőrizd még otthon a hőmérsékleted, lázas tüneteknél ne is indulj el versenyünkre, így sporttársaid biztonságban maradnak.

Akinél hőemelkedést vagy lázat mérünk, a versenyzők biztonságának érdekében nem tudjuk beengedni a területre. Köszönjük a megértést!

Rajtcsomag:

A rajtcsomagban találod a rajtszámodat. A rajtszámod elől viseld, kérünk, ügyelj rá, hogy mindig jól látható legyen, és ne hajtsd össze! Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve, ehhez a rajtcsomagban és a nevezési pultokon találsz biztosítótűket. A rajtcsomagban találsz egy ajándék kulacsot. A COVID 19 koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedéseink részeként, ezzel is szeretnénk biztonságosabbá tenni a Ring Run futóversenyt. Ha a verseny előtt feltöltöd a kulacsot, és magaddal viszed a futásra, tovább csökkented a vírus fertőzés kockázatát.

Regisztráció és ruhatár:

  • A rajtcsomagot csak fényképes igazolvány felmutatását követően tudjuk átadni
  • Meghatalmazás szükséges a más nevében történő átvételhez
  • Aláírásoddal nyilatkoznod kell a részvételi feltételek elfogadásáról

Parkolás után sétálj fel a Regisztrációhoz (boxokhoz), ebben a térkép, és infó tábla fog segíteni. Vedd át a rajtcsomagodat és menj a várakozó zónába. Fontos tudnivaló, hogy 09:00-kor bezárjuk a regisztrációt, ez után már nem tudunk rajtszámot adni a versenyzőknek!  A boxokban kialakított versenyközpontban lesz ruhatár, oda leteheted a cuccaidat.

Várakozási és rajtzóna, bemelegítés:
A Boxutcában kialakított várakozási területen szpíkerünk is folyamatosan tájékoztat mindenkit a menetrendről a tudnivalókról. A célegyenes megnyitását szpíker jelzi majd, Ő hívja közös bemelegítésre a versenyzőket. Fitnesz oktatónk az F1-es rajtrács mellé felállított színpadon vezényli le a bemelegítést, innen már közvetlenül lehet starthoz állni.

Rajt:
A célegyenesben, elkülönített szektorokban. HA nagyon gyors tempót tervezel, az első szektorban várakozz a rajtra. Ha lassú, hosszú futamra készülsz, a hátsó szektort válaszd

Befutó:

  • 4 KM (1 kör): EGYSZER KELL ÁTHALADNI A CÉLKAPUN a táv teljesítéséhez.
  • 12 KM (3 kör): HÁROMSZOR KELL ÁTHALADNI A CÉLKAPUN a táv teljesítéséhez.
  • FÉLMARATON (5 kör): ÖTSZÖR KELL ÁTHALADNI A CÉLKAPUN a táv teljesítéséhez.

A megtett köröket minden versenyző maga számolja! A célegyenes végén, jobbra kell tartani annak, aki teljesítette a távot, és a befutókaput kell megcéloznia. Annak, akinek még van hátra a futásból, balra kell kerülni a kordonokkal elválasztott célterület.

Red Bull SPRINT ZÓNA:

A célegyenesben kijelölt, 100 méter hosszú zóna, a pálya bal oldalán, egy Red Bull rajtkaputól kezdődik, és a célban ér véget. Ennek a szakasznak külön időmérése van, a leggyorsabb három női és férfi futó Red Bull nyereményekben részesül.

Frissítés.

Az első kör után a rajt/cél zónában van frissítés, viszont utána már a pályán is találtok egy állomást, úgyhogy ne aggódjatok, senki nem marad szomjas. A rajtcsomagban található ajándék kulacsot is magadnál tarthatod futás közben, ha abból frissítesz tovább csökkented a vírus fertőzés kockázatát.

Nézők, kísérők, szurkolók:
A Paddock Klub és a boxutca most csak a nézőké, úgyhogy aki jön veled szurkolni, ott várja meg versenyed végét, onnan lehet a legjobban látni.

Időjárás, egészségügyi veszélyek:

Csütörtök délelőtt várhatóan nem lesz több mint 25-27 fok a Hungaroringen, de erős napsugárzással, csapadék nélkül, ezért futósapka használatát javasoljuk. Figyeljetek a verseny előtti folyadékbevitelre is.

Hasznos infók, versenyszabályok:

  • A versenyen rajtszám nélkül futni, görkorcsolyázni, kutyával futni, kerékpárral futót kísérni tilos.
  • Lehet használni elektronikus szórakoztató eszközöket, zenelejátszót, kézi kamerát, telefont, de a rendezők utasításait és a versenyzőtársakat hallani kell verseny közben.
  • Meredek emelkedők, és nagyobb lejtők vannak a pályán, ezt az erőtök beosztásánál vegyétek figyelembe.
  • Mosdókat a Hungaroring épületében találtok, nem lesznek külön kihelyezett mobil wc-k.

NEVEZÉS: http://ringrun.sport4you.hu/