Feszesebb bőr?! Kevesebb cellulit?! Néhány tipp, ami segít!

Bőröd megjelenését a rendszeres sportolás mellett nagyban befolyásolja a táplálkozásod is. Érdemes erre tudatosan odafigyelni, mert a megfelelő tápanyagok, illetve a kellő mennyiségű folyadék fogyasztásával, sokkal látványosabb eredmények érhetők el, mint a hatásukat kívülről befelé kifejtő kozmetikumok használatával.

We're proof ANY woman can have a bikini body at 50 | Daily Mail Online

 

Az avokádó például tele van értékes olajokkal, A-, E- és C-vitaminnal. Élénkíti az arcbőrt, egyenletes színt ad neki, és lassítja a bőr öregedési folyamatát. Külsőleg alkalmazva különösen hatásos a bőrproblémák közül a pikkelysömör és az ekcéma kezelésére, illetve a nap okozta égési tünetek enyhítésére is.

A spenót szintén remek forrása az A- és E-vitaminnak, amelyek segítik az új sejtek képződését, csökkentik a bőr szárazságát. A spenótról tudni kell, hogy nyersen a legegészségesebb, ugyan is nyers állapotában nagyon sok B-vitamint, folsavat tartalmaz, ezek mennyisége a főzés közben jelentősen lecsökken. A spenótban lévő antioxidánsok szintén bőröregedés gátló hatással bírnak.

A bőröd rugalmasságáért

Főleg a citrusfélék, de a hömöktövis, a csipkebogyó, a paprika és a cseresznye is magas C-vitamin tartalommal bír, ezzel segítve a szervezet kollagén termelését, amely a bőr egyik fő alkotóelemeként annak rugalmasságát biztosítja. A kollagén lebomlása huszonöt év felett kis mértékben, harminc év felett viszont jelentősen felgyorsul, emiatt a bőr fokozatosan elveszíti a feszességét, üdeségét. A magas C-vitamin tartalmú gyömölcsök segítenek a folyamat lassításában.

Az étcsokoládéban sok a flavonoid, amely egy gyakran előforduló antioxidáns. Az igazán jó választás a hetvenöt százalék feletti kakaótartalmú étcsoki, ha ebből rendszeresen fogyasztunk néhány kockát, az bőrünket is ragyogóbbá teszi.

 

A narancsbőr elleni küzdelem örök sláger. Nem csoda, hiszen a nők 95 százalékának van narancsbőre. Kialakulását többek között hormonális és genetikai okok, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány is elősegíti – így ha az öröklött hajlamon nem is tudsz változtatni, rendszeres mozgással megelőzheted vagy enyhítheted a narancsbőrt!

És ami segíthet:

  • Futás
  • Aquafitnesz
  • Step aerobik

A tudatos testmozgás a cellulit eltüntetésében is segíthet, de célzott, precíz gyakorlatsorokkal hatékonyabban érhetünk el eredményeket. Bemutatunk pár konkrét gyakorlatot ami segíthet.