Ciki konditermi szokások, ne így végezd az edzéseidet, ha nem akarsz égő lenni

Meglepődnénk rajta, ha az alábbi szokások közül egy se lenne igaz rád. Nincs ebben semmi rossz, hiszen attól függetlenül, hogy elsőre sokan csak mosolyognak az ilyesmin, ha oda kerülnek, ők sem tudnak ellenállni a kísértésnek… Íme, azok a szokások, amelyektől mindenki pirul!

Kapcsolódó kép

 

Egy “kicsit” több súlyt használsz az első körben, mert menőzni akarsz…

Ez persze csak előtte tűnik jó ötletnek, ha nagyon túllőttünk a célon, még napokig nyöghetjük a plusz súly terheit. De végül mégiscsak megérte a sok elképedt arc látványa, nem igaz?

Hosszas belső monológban kritizálni másokat…

Az vesse az első követ, aki még nem gondolta egy-egy edzőtársát nézve, hogy “katasztrófa, amit művel, mert…” Sajnos vagy sem, ilyen az emberi természet.

Idegesít, ha nem kért tanácsot kapsz másoktól…

Az öncélú okoskodástól sokan teljesen kiakadnak. Előfordul, hogy az ember rosszul csinál egy-egy gyakorlatot és valaki segít kijavítani a hibát, nehogy sérülés legyen a vége, ez nem csak hasznos, de jó dolog is. Viszont azok, akik szőrszálhasogató módon az élő fába is belekötnek… Az ilyen emberek nem érik meg, hogy foglalkozz velük!

Hangosan nyögsz az erőlködéstől

Zavarba ejtő lehet, pedig teljesen természetes. Bár az ilyesmi inkább a lányokat szokta rosszul érinteni, hiszen a fiúktól alapvetően nem karakteridegen egy-egy mélyről feltörő hördülés. De ezen ne fájjon a fejed, edzés közben az ilyesmi természetes! Főleg olyan napokon, amikor nehezedre esik a mozgás…

Rettenetesen idegesítenek a konditermi zsúrpubik…

De komolyan… Szelfizni vagy edzeni jöttél? Még nem csináltál összesen három gyakorlatot, de már villan az Iphone és kattan a szelfi… Megy a hashtag “kemény edzés” és a többi… Egy darabig idegesítő az ilyesmi, de aztán valahogy elfogadja az ember. Minden közegnek megvannak a maga “sajátosságai”…