Az argentin világelsők győztek a padel világbajnoki sorozat magyarországi állomásán

2022. június 13. és 19. között rendezték meg Szentendrén a sportág legjelentősebb versenyének, az APT Padel Tour világbajnoki sorozatának egyik kiemelkedő állomását.

Az APT Padel Open Hungary-n közel kétszázan indultak, köztük a top húsz nemzetközi padel sztár is. A 110,000 euró összdíjazású versenyen az argentin Maximiliano Arce Simon és párja Franco Dal Bianco nyert, három szettben 4-6/6-1/6-1 arányban legyőzve a szintén argentin Maximiliano Sánchez Blascot és Juan Ignacio de Pascualt. A nőknél a spanyol Cristina Carascosa és párja, Patricia Martinez Fortun 6-3/6-4 arányban győzték le a svéd Baharak Soleymani, Ajla Behram párost.

A padel a tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvözi. (Fotó: Padel Club Bravos)

A világbajnoki sorozat hazai állomása, az APT Hungarian Open a világszínvonalú Padel Club Bravosban kapott helyet Szentendrén, ahová a szervező Magyar Padel Szövetség (MAPASZ) szerint több ezren látogattak el a torna ideje alatt.

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amit már tizenötmillió ember játssza világszerte, több mint ötven országban. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a padel játékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar van. A sportág a hazai sztárok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így a világbajnokság hazai fordulójának beharangozásaként Sebestyén Balázs televíziós és rádiós személyiség és Gianni Annoni, gasztro szakértő és televíziós műsorvezető játszott baráti padel meccset.

Sebestyén Balázs is a padel szerelmese (Fotó: Erdős László)

„Büszkék vagyunk rá, hogy ismét vendégül láthattuk a nemzetközi padel elitet Magyarországon. Két világverseny sikeres lebonyolítása már bizonyíték arra, hogy számítanak velünk a sportban és számítanak a hazai padel dinamikus fejlődésére, mint ahogy ez világszerte tapasztalható” – mondta el Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke.

A padelt már tizenötmillió ember játssza világszerte. (Fotó: Padel Club Bravos)

„Boldog vagyok, hogy nemcsak a versenyzők méltatták a helyszínt és sikerült nekik profi helyszínt és jó versenyt biztosítani, hanem több ezer néző is megtisztelt minket a figyelmével négy nap alatt. Remélem, hogy sok új barátot szereztünk a sportnak, akik lejönnek hozzánk játszani ” – tette hozzá Fischer Péter, a Padel Club Bravos vezetője.