Sosem találnád ki, mi Sebestyén Balázs kedvenc sportja

2022. június 13. és 19. között Szentendre ad otthont a sportág legjelentősebb versenyének, az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik kiemelkedő állomásának. Az APT Padel Open Hungary-n közel kétszázan indulnak, köztük a top húsz nemzetközi padel sztár is. A 110,000 euró összdíjazású verseny beharangozó eseményeként a világranglistán kilencedik helyezett Miguel Oliveira és az APT ügyvezető igazgatója, Thomas Johansson teniszbajnok játszott baráti mérkőzést Sebestyén Balázs és Gianni Annoni oldalán.

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amit már tizenötmillió ember játssza világszerte, több mint ötven országban. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a padel játékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar van. A tavalyi évben kiemelkedő sikereket ért el az ország a nemzetközi versenyeken, hazai versenyek szervezésében és a nemzetközi sportdiplomáciában is.

Ennek köszönhetően idén júniusban Magyarországon kap helyet az APT Padel Tour világbajnokság egyik állomása.

A világbajnoki sorozat hazai állomása, az APT Hungarian Open a világszínvonalú Padel Club Bravosban kap helyet Szentendrén, ahova június második hetén a padel vilégelit legnagyobbjai is ellátogatnak, többek között a világranglistán kilencedik helyezett, portugál származású Miguel Oliveira. Az Open férfi győztese 90,000 eurót, a női nyertes pedig 20,000 eurót vihet haza. Az ingyenesen látogatható négy napos versenyen kétezer látogatóra számít a szervező Magyar Padel Szövetség (MAPASZ). A helyszínen lesz lelátó, bisztró és VIP rész is, de azok, akik inkább az otthonukból követnék az eseményeket, azok megtehetik az élő livestream közvetítés segítségével, amely elérhető lesz az APT weboldalán, valamint a Padel Club Hungary és a MAPASZ Facebook oldalán.

Sebestyén Balázs a padel szerelmese (Fotó: Erdős László)

„A tavalyi évben számos sikert és nagy előrehaladást értünk el mind a sportág népszerűsítésében, mind a sportdiplomáciai kapcsolatok terén és a pályaépítésekben is. Azt hiszem az egész magyar padel közösség nevében beszélek, ha azt mondom, a világbajnokság egyik kiemelkedő állomásának megszervezésével eljött az a pillanat, amire mindannyian vártunk, és megkoronázhatja a sportág hazai fejlődését. Büszkék vagyunk rá, hogy a teljes infrastruktúránk és hozzáértésünk adott egy ekkora világverseny megszervezéséhez és a nemzetközi padel elit vendégül látásához” – mondta el Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke.

Az American Padel Tour az Amerikai Egyesült Államokban indult 2018-ban, mely idén már három kontinens tíz országában rendez harminchárom versenyt junior, kezdő profi és profi versenyeket 10,000 és 110,000 euró közötti összdíjazással. Az APT világranglistán több mint hatszáz játékos szerepel, a jelenlegi világelsők az argentinok, az első húsz helyen pedig a spanyolok, olaszok, brazilok és portugálok állnak. A legelőkelőbben rangsorolt magyarok Schmitt-Bohn Zsombor és Úrvölgyi Marcell a kétszázkilencvenedik helyen. További tíz magyar játékos található a világranglistán, köszönhetően a kiváló szereplésnek a tavalyi évben Szentendrén megrendezett Future versenyen.

„A Padel Club Bravos mindig is elkötelezett volt a minőségi szolgáltatások iránt, amik nem csak műszaki, de esztétikai szempontból kielégítik a legprofibb padelesek igényeit. Ezért is nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a 2021-ben itt megrendezett APT Future 1000 nemzetközi verseny után most a világbajnoki sorozat hazai helyszíne lehetünk” – tette hozzá Fischer Péter, a Padel Club Bravos vezetője.

Giannit is magával ragadta a padel (Fotó: Erdős László)

A sportág a hazai sztárok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így a világbajnokság hazai fordulójának beharangozásaként Sebestyén Balázs televíziós és rádiós személyiség és Gianni Annoni, gasztro szakértő és televíziós műsorvezető játszott baráti padel meccset Miguel Oliveira és Thomas Johansson oldalán a világbajnokság helyszínén.

„Magyarország, Szentendre és a világbajnoki sorozat helyszíne is remek. Jó érzés látni a sportág népszerűségét és folyamatos fejlődését itt. Már a nyitómeccs is különleges volt, és biztos vagyok benne, hogy a magyar vendégszeretetnek és profizmusnak hála a világbajnokságot is jó élmény lesz itt játszani, már alig várom” – mondta Miguel Oliveira profi padelező.

„Padel rajongó amatőr játékosként óriási élmény a világ egyik legjobb játékosával egy pályára állni és játszani. Azt hiszem Miguel és Thomas számára is örök élmény marad a Giannival közös meccs. Megmutattuk mit tudnak a magyarok” – kommentálta a jó hangulatú baráti meccset Sebestyén Balázs.

Az APT Padel Hungary Open versenyéről egyéb részleteket és tájékoztatást találsz EZEN A WEBOLDALON.