Merre fuss?! Római-part futó szemmel

A Római-parti futás ideális választás lehet azok számára, akiknek nincs sok idejük vagy lehetőségük a futás kedvéért sokat utazni, de szeretnének kiszakadni a város zajából. Tömegközlekedve a Szentendrei HÉV segítéségével közelíthető meg a legegyszerűbben. Déli végéhez az Aquincum megállónál, míg az északi végéhez a békásmegyeri állomáson érdemes leszállni. Autóval érdemesebb délről indulni, hiszen az egyik áruház parkolójában egyszerű a parkolás.

A part menti sétány ideális helyszínt nyújt a futóknak, sétálóknak, kikapcsolódásra vágyóknak. Futás során tartsuk szem előtt, hogy az EUROVELO-6 európai szintű kerékpárút-hálózat része a Római-part. A nálunk gyorsabban haladó kerékpárosok miatt körültekintően közlekedjünk. Nyári szezonban a part tele van büfékkel, ahol akár egyből futás után vissza is nyerhetjük az elhasznált szénhidrátokat.

Délről a Barát-patakig futva nagyságrendileg 12 kilométer lesz a táv. Ha ennél hosszabb futást tervezünk, akkor a Megyeri híd alatt elfutva a Lupa-tavak mentén akár egészen Szentendréig is elfuthatunk.