Nyolc tipp, hogy élvezd az edzést!

A be nem tartott újévi fogadalmakhoz hasonlatosan mindannyian teszünk akár év közben is olyan kijelentéseket, hogy „Mostantól egészségesen fogok élni!” vagy „Nem hagyok ki egyetlen edzésnapot sem!”. Hogy az utóbbi bátor kijelentésekhez meglegyen a megfelelő motiváció is, íme nyolc tipp, amitől sokkal élvezetesebbé válnak majd edzéseid.

True Woman Fitness - Woman's Only 24Hr Gym

  1. Határozd meg céljaidat és tervezd meg az odavezető utat!

„Először csak heti egyszer járok el futni, de a célom az, hogy ezt heti hat alkalomra tornázzam fel.” Tűzd ki a célt, majd fokozatosan, lépésről-lépésre haladva valósítsd meg!

  1. Találd meg azt a szerelést, amiben a legkényelmesebben tudod a gyakorlatokat végezni, és amibe már belebújáskor úgy érzed, hogy szétfeszít az elszántság!

Egy, a talpadra minden irányból passzentos futócipő, egy jól szellőző felső, esetleg egy sportmelltartó – egytől-egyig képesek fokozni a mozgás élményét.

  1. Most, hogy készen állsz, kapj fel egy zenelejátszót és egy fülhallgatót!

Állíts össze olyan lejátszási listákat, amiken a leginspirálóbb, leghangosabb, legkedvencebb számaidat válogatod össze! Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a gyorsabb, húzósabb számok a szívverések ütemét is felpörgetik. Néha az segít, ha egy barátoddal közösen edzetek, ilyenkor egymás támogatása és a versengés egyaránt élvezetessé tehetik az együtt töltött időt.

  1. Ha nincs zenelejátszó a közeledben az is segíthet, ha elképzeled, hogy milyen testet szeretnél magadnak, és hogy ezt milyen kemény munkával fogod elérni.

Vagy egyszerűen beleképzeled magad egy olyan helyzetbe, ahol a megállás nem lehet opció, például amikor egy bajnokság megnyerése kizárólag a te kitartásodon múlik.

  1. Fotózd le magad és mérlegelj az edzések elkezdése előtt, majd ezt ismételd meg minden héten!

Ez megadja a szükséges motivációt és annyira felpörget, hogy alig tudod majd kivárni, hogy elkezdhess edzeni.

  1. Próbáld meg az edzést a napi rutinod részévé tenni és beszélj róla mindig pozitívan – a tested hall mindent, amit az elméd mond.

Így a fejedben társítani tudod a jó dolgokat a fogyáshoz, az alakformáláshoz és ezzel a módszerrel egyszerűen megszabadulhatsz a stressztől is.

  1. Keress olyan gyakorlatokat, amiket igazán élvezel!

Például lehet, hogy élvezni fogod a felkar gyakorlatokat, mert ettől erősebbnek érezheted magad és a mindennapi életben is jó hasznát veheted bevásárlásnál. Annyi lehetőség van edzésre, biztos találni fogsz egyet, ami neked nagyon fekszik!

  1. Gondold végig, hogy mit tesz a testeddel az edzés!

Van, akinek a mozgás az alakformálás miatt fontos, más egészségügyi megfontolásokból választja. Bármi is legyen a motiváció, igazán élvezetes érzés, amikor a szív vadul kalapál és a tüdőt teljesen kitölti a friss levegő. Sokkal jobb ezekre összpontosítani, mint arra gondolni, hogy mennyire izzasztóan nehéz egy gyakorlat.