Rekordok és érdekességek a Hungaroringről, hasznos infókkal a futók számára

16 nap múlva különleges rendezvényre számíthatnak a futás szerelmesei, hiszen AUGUSZTUS 20-án startol az idei Ring Run Race. Az elmúlt évek hangulata alapján, az ikonikus helyszín sajátossága miatt, a pozitív visszajelzések tanulsága szerint, és az utóbbi hónapok bizonytalansága után, az egyik legjobban várt futóverseny lesz a Ring Run Race a magyar Formula 1-es pályán.

A Hungaroring legendás pályáján futni is olyan egyedi lehetőség, amiért érdemes edzeni, ami motiváló cél lehet. De vannak olyan, kevésbé ismert rekordok, teljesítmények, és történetek, amik még érdekesebbé teszik magyar Formula 1 GP pályát.  A legendás autóversenyzők rekordjairól és a magyar GP történetéről sokat hallottunk már, de vannak rejtett infók, érdekességek, amiket csak kutakodás után lehet kideríteni.

A laikusok, a futástól távolabb állók gyakran mondogatják, minek ennyit futni, autóval gyorsabban és könnyebben oda lehet érni. De mennyivel gyorsabban? A modern technikának hála, könnyen hozzáférhető minden adat, amiből kiszámolhatjuk, hány kört tesz meg egy Formula 1 autó, addig amíg valaki futva megy körbe. 12 kört tesz meg Lewis Hamilton az új 2020-as pályacsúcsával számolva (1:13:447), míg a STRAVA szerint leggyorsabb Jack Bonham (Renault sport) egyszer körbefutja a Hungaroringet.

Ráadásul a száguldó Formula 1-es autókkal versengés nélkül is lehet motivációt jelentő kihívást találni a Hungaroringen. Bár a televíziós közvetítésekben ez nem nagyon látszik, a versenypályán jelentős szintkülönbségek vannak: a Hungaroring legalacsonyabban és legmagasabban fekvő pontja között a relatív szintkülönbség 36 méter. A legnagyobb emelkedő 6,2 százalékos, míg a legnagyobb esés eléri a 7 százalékot.

A fenti információk birtokában még komolyabban lehet készülni az augusztus 20-i futóversenyre, lehet menni az emelkedőkre résztávozni, és a leggyorsabbak virtuálisan összemérhetik majd magukat Lewis Hamilton-al.

De mindenkire érvényes, hogy….:

Az autósport szerelmeseinek kötelező.

A saját határaikat feszegetőknek jó alkalom a megmérettetésre.

Az élményt keresőknek pedig egy egyedülálló lehetőség.

Gyorsan vagy lassan, egy km az egy km, de nem mindegy, hol futod. Ring Run Race.

NEVEZÉS: http://ringrun.sport4you.hu/