Szabaduljunk ki sportolni?! Velencei-tó bringával?! Térképes útvonalajánló!

A koronavírus-járvány otthonmaradásra késztette a többségünket, de a szigorú korlátozások enyhítését követően már szabadabban mehetünk a kültéri edzéseinkre. Szerencsére sokan kezdtek a sportolásba, de a kerékpározás eddig nehezebben volt kivitelezhető, hiszen eszköz és helyigényes. A városi környezet nem ideális, a most kezdőknek nehéz ideális terepet találni, a kerékpárvásárlásnak anyagai és logisztikai (szállítás, tárolás) nehézségei is vannak. Ezekre a problémákra kínál megoldást a Velencei-tó és környéke, ahol gyönyörű környezetben, tökéletes infrastruktúrával, több kölcsönzővel és sok vendéglátó egységgel találkozhatnak a bringások.

Kerékpárút fogja körbe a vizet, így a kevésbé rutinosak is nyugodtan kerekezhetnek. Szerencsére a környék már figyelembe veszi a sportturizmust, így sok kerékpárszerviz és -üzlet is található a környéken. érdemes innen kezdeni, ha esetleg a saját bringánkal van valami probléma, arra is gyors megoldást kínálnak a műhely szakemberei.

A Velence kör összesen 28 kilométer és minimális szintemelkedést tartalmaz. Most már több elágazó kerékpárút is bővíti a lehetőségeket. Érdemes indulás előtt online térképekkel felkészülni, bár nagyon egyértelműek a jelzések.

Pontos infók: https://www.termeszetjaro.hu/mobile/hu/tour/kerekpartura/velencei-to-kerueles-kerekparral/19865469/

Pákozdnál az emlékműhöz érdemes kitérőt tenni. Találunk itt egy arborétumot is, melynek bejárata mellett vezet el a bringaút. Ugyan felfelé kell tekerni, de szintén érdemes kitérőt tenni Sukoróra.

A szezonban edzés után biztosan nem maradsz éhes a környéken. S mennyivel jobban esik lelkiismeret-furdalás nélkül egy lángos vagy palacsinta!

 

HAJRÁ!