Hová menjünk sportolni?! A lezárt rakpart több sportág számára is ideális megoldás

A koronavírus-járvány ideje alatt sokan kezdtek sportolni. A legtöbben futni kezdtek, de a kerékpár eladások is egekbe szöktek az elmúlt hónapokban. Szerencsére kivételes lehetőség adódott, szabaddá vált a Pesti alsó rakpart aszfaltcsíkja, bárki edzőpályának használhatja szabadidős sporttevékenységeihez.

Könnyen meg tudnánk szokni: ilyen volt a lezárt pesti alsó rakpart ...

Olyan neves versenyek pályáinak része volt már a pesti rakpart, mint az IRONMAN 70,3 Budapest, a Tour de Hongrie, de a maratoni távú futóversenyek résztvevői is erre haladtak. Nem véletlenül ilyen népszerű versenyhelyszín a Duna keleti partján futó aszfaltcsík, hiszen a világörökség részeként említhető panoráma, a melegben kellemes északi szél, a sík, és jó minőségű aszfalt minden sportolónak ideálissá teszi ezt az útvonalat.

De nem csak versenyre lehet használni, hétvégente érdemes ide tervezni az edéseket. A gyorsabb, országúti kerékpárosoknak a korai, reggeli időpontokat ajánljuk, amikor még nincs sok bóklászó gyalogos. Futóknak bármely napszak jó lehet, de ez érvényes más sportágakra is. Láttunk már görkorcsolyásokat, gördeszkásokat is, de volt aki Kangoo Jumps cipővel ugrált végig.

A védőfelszereléseket, bukósisakot, ilyen ideális pályán se hanyagoljuk, mert bármikor, bárhol érhetnek váratlan meglepetések minket.

Kutyasétáltatáshoz alap a póráz, de itt különösen fontos az ebek rövidebb száron tartása, mert a nagyobb sebességgel érkező bringások csak nehezen tudnak kitérni egy hirtelen elszaladó kedvenc elöl.

Akár holnap reggel is érdemes a rakparton kezdeni, a csodálatos panoráma a napfelkeltében még különlegesebbé teszi edzésünket.