Próbáld ki magad egy futóversenyen! Ring Run a Hungaroringen!

Ha része az életednek a rendszeres futás, jó alkalom lehet egy futóverseny arra, hogy egy szinttel magasabb szintre lépj az edzésben. A magányosan, vagy baráttal, barátnővel együtt rótt körök is jók lehetnek arra, hogy fejleszd magad, viszont egy igazi futóversenyen sokkal inkább előtérbe kerül a teljesítmény, illetve a másoknak és (ami még fontosabb) magunknak való bizonyítás.

Persze egy verseny nemcsak az eseményen való részvételből áll, sokkal fontosabb az azt megelőző felkészülési időszak, ami edzettségi szinttől és persze a verseny távjától, jellegétől függően több hét vagy hónap is lehet. Maga a verseny csak a kitűzött cél, de az odavezető út, az edzések sorozata az, ahol a fejlődés történik. Ha még csak most kezdjük próbálgatni a határainkat, akkor a bölcs döntés, ha egy reális célt, tehát egy rövidebb távot tűzünk ki célul, és nem egyből maratont akarunk futni.

Az idén nyáron is lesz több távon Ring Run futás, amely ideális kezdet lehet a versenyzéshez. A felkészülésnél fontos, hogy ne terheljük túl magunkat, mindig iktassunk be pihenő napokat, hiszen nem csak az edzéstől leszünk jobbak, hanem az edzésre adott szervezeti válaszoktól, melyekhez időre és nyugalomra van szükség. Ne feledjük azt sem, hogy a futáson kívül az erősítés is fontos, nemcsak a nagyobb teljesítmény, de a kiegyensúlyozott terhelés, a sérülés elkerülése érdekében is.