Nyújtógyakorlatok a fáradt izmokra szivacshengerrel

Gyakran előfordul, hogy a combod és a vádlid izomlázas és merev, a nyakad és minden ízületed fáj edzés után vagy az edzés másnapján? Egy intenzív edzés után nem is csoda, ha ilyen problémákkal küzdesz. A pihenésre és regenerálódásra éppolyan szükség van, mint a megfelelő mennyiségű edzésre. Az itt összegyűjtött nyújtógyakorlatok segítenek abban, hogy az edzést követő pihenés valóban pihentető legyen!

8.10._Stretching-Foam-Rolling

Combok

A guggolások és a kitörések nagymértékű igénybevételt jelentenek a combjaid számára, így muszáj őket lenyújtanod, hogy másnap tudj egyáltalán járni. A gyakorlat nagyon egyszerű. Feküdj az oldaladra, majd emeld meg a csípődet, és csúsztad be alá a hengert! Ezután gördülj rajta úgy végig, hogy jól átmasszírozza a combod! Ha ezzel a párperces művelettel végeztél, cserélj oldalt, majd elölről is masszírozd át ugyanezzel a módszerrel a combizmokat!

8.10._Stretching-Foam-Rolling-1

Alsó lábszár

A futástól elég hamar be tud durranni a vádlid, és jó pár napig fájhat az edzést követően. Ezért azt is érdemes alaposan átmasszírozni a hengerrel. Ülj le a földre, majd húzd fel az egyik térded! A kinyújtott lábad vádlija alá csúsztasd be a hengert, és masszírozd át vele úgy, hogy a behajlított lábaddal segíted a mozgást!

Hát

Minden egyes sport esetében fókuszálnod kell a testtartásodra, illetve az egyensúlyod megtartására. Ez a feladat bizony megdolgoztatja a hátad összes izmát. Ha viszont hagyod, hogy edzés után bemerevedjen, és nem nyújtod le vagy masszírozod át, akkor elég valószínű, hogy fájni fog az elkövetkezőkben, rosszabb esetben hosszan tartó, krónikus hátfájás is kialakulhat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy edzések után a törzsed is figyelmet kapjon. Feküdj a hátadra, majd megemelve a csípődet szépen csúsztasd be alá a hengert! Ezután nagyon lassan és óvatos mozdulatokkal kezdj el rajta lefele gurulni, hogy a henger a keresztcsontodtól egészen a nyaki csigolyák területéig átmasszírozza a hátad.