Sporthoz ne a naptár szerint öltözködjünk! Öltözz és vetkőzz az időjárás szerint!

Az elmúlt hetekben igen változatos volt az időjárás, napközben sokszor nyári meleg köszöntött bennünket, reggelenként viszont olykor nulla fok körüli friss levegő várt ránk. Fontos, hogy a szabadtéri sportoknál kellően fel legyünk készülve a hidegre és a melegre egyaránt!

Képtalálat a következőre: „compressport running girl”

 

Az átmeneti időjárás másik kihívása az öltözék. Amíg edzésen betarthatjuk, hogy szembeszélben kezdjük az edzést és hátszélben fejezzük be, versenyen nem választhatjuk meg, hiszen nem mi tervezzük meg az útvonalat.

Ennek a problémának több megoldása is van. Az egyik, hogy rugalmasan öltözz, elsősorban a felsőtesteden (mert ki hallott még arról, hogy a hosszúnadrágot verseny közben rángatnánk le – megjegyzem edzésen sem praktikus). Nadrágnál inkább a túlöltözés a jobb, mert így melegen tartjuk a dolgoztatott izomcsoportokat.

Tehát a felsőrésznél kell megoldani a páraleadást. Nem rossz a lehúzható zipzáras felső, a levehető, hosszú elasztikus karborítás, és a sapka. Jól jöhet még az olcsó, eldobható kesztyűt, a legnagyobb maratoni futók is eldobják menet közben, ha úgy alakul.

Még egy tanács: ne a naptár szerint öltözködjünk! Hallgassuk meg vagy olvassuk el netenKapcsolódó kép az időjárás-jelentést, majd nézzünk ki az ablakon, és azután a rosszabbik változathoz mérten, de variálható ruházattal menjünk ki mozogni. Ne feledjük, levenni mindig könnyebb valamit, de nem tudjuk felvenni azt, amit otthon hagytunk.