Van rá tíz jó okunk, amiért érdemes kutyával futni!

Van egy kutyád, aki mindig kikerekedett, kérdő szemekkel néz rád, és nyüszít, amikor csak kilépsz az ajtón? Mindig azt szeretné, hogy a közeledben legyen? Semmi akadálya! Ha elviszed magaddal futni, az nemcsak neki tesz jót, de neked is. Hogy miért? Olvass tovább és tudd meg, miért érdemes kutyával futni!

  1. Szórakozás!

A kutyák nem csak azt imádják, ha sétálni viszed őket, de bármilyen odafigyelést szívesen vesznek. Hagyd, hogy ez az öröm és lelkesedés motiváljon téged az utadon!

  1. Két legyet egy csapásra!

Ha a kutyát úgyis ki kell vinni, akkor miért ne köthetnéd össze az edzéssel? Így „kellemeset a hasznossal” elv alapján időt és energiát spórolsz magadnak.

  1. A legszerényebb edzőtárs!

A kutya mindig gyorsabb, és fáradhatatlanabb lesz nálad, de ezt sohasem fogja az orrod alá dörgölni.

  1. Mindig motivált!

A kutyák attól sem riadnak vissza, ha dimbes-dombos, hepehupás réten kell keresztül futniuk, vagy egy erdőn kell átgázolniuk, így mindig arra késztetnek majd téged is, hogy vállald be a nehezebb terepeket is, és ezzel megnöveld a teljesítményed.

  1. Jót tesz az immunrendszerednek!

A kutyák akkor is megfuttatnak, ha esik vagy havazik. Így még akkor is kénytelen leszel edzeni, és amikor nem akarsz, és egy csomó kifogást fel tudnál hozni az edzés ellen. Ez pedig erősíti majd az immunrendszered.

  1. Sebességfokozó!

A kutyád mindig előtted jár majd pár lépéssel, és mindig gyorsabb lesz. Te pedig azon leszel, hogy behozd a lemaradást, megnövelve ezzel a sebességed.

  1. Jobb környezet!

A kis barátod miatt úgyis mindig a zöldebb, természetes helyeken fogsz futni, mert nem akarod majd, hogy elüsse egy autó, hogy rossz levegőt lélegezzen be, így neked is jót fog tenni a friss, tiszta levegő és a természet közelsége.

  1. Vigyáznak rád!

Ha erdőben futsz a kutyáddal sötétedéskor vagy este, ő figyel majd helyetted is a kisebb-nagyobb veszélyekre, és elijeszti a vadon élő állatokat, vagy csak jelzi, ha valami vagy valaki a közeletekben van.

  1. Vonzóbbá válsz!

Az már eleve vonzza a szemeket, ha valaki odafigyel magára, és rendszeresen edz, de ha még egy kutya is veled fut, ellenállhatatlan leszel.

  1. Éld meg a pillanatot!

Mivel a kutyáddal olyan helyeken jártok, ahol azért oda kell figyelni, hova lép az ember, így nem lesz időd a problémáidra figyelni, és azokon gondolkodni, hanem teljes egészében arra a pillanatra szenteled majd a figyelmed, ami hasznos, hiszen a legjobb barátod nem lesz örökké veled, a kutyák nem élnek addig, mint az emberek. Élj meg minden pillanatot!