Érdekes tények a táplálkozási szokásokról!

A táplálkozás rengeteg tudományos kutatás témája. Ismerünk egy csomó kimutatást, kísérletet, és kutatási eredményt vele kapcsolatban. Kíváncsi vagy néhány érdekes tényre, amit eddig még nem tudtál a táplálkozási szokásokról? 

Képtalálat a következőre: „eating habits”

Tudtad, hogy:

…a szemünkkel eszünk?

Az oxfordi egyetem egyik kutatása alatt azt vizsgálta, hogyan változik az étvágyunk, ha különböző színű tányérokon eszünk. A kutatás végeredménye szerint azok, akik piros tányérról ettek, sokkal kevesebbet fogyasztottak azoknál, akik kékről vagy fehérről ettek.

 

…az alváshiánynak negatív hatásai vannak?

Azok, akik túl keveset alszanak, nemcsak nehezebben tanulnak és koncentrálnak, de az étkezési szokásaikra is rossz hatással van. Ilyenkor nemcsak több koffeint, de több zsíros és édes ételt kívánnak.

 

…a bulimia nem az evésről szól?

A mértéktelenség betegsége, a bulimia nem az ételről, hanem a kezelhetetlen érzelmekről szól. Így amikor megpróbálják gyógyítani ezt a betegséget, nem az evésre, hanem a lelki gondokra koncentrálnak.

 

…a nők hajlamosak az ételek által vigasztalódni?

Amerikai kutatók megállapították, hogy a nők gyakrabban folyamodnak az evéshez vigaszként, mint a férfiak. Míg a nők negyven százaléka teszi ezt, a férfiaknak csak húsz százaléka.

 

…nincs koncentráció?

A fiatalok hajlamosak úgy enni, hogy közben nem az evésre koncentrálnak. Ötből négy gyerek az okos telefonjával a kezében eszik.