A futók piszkos kis titkai! Mindenkit érinthet aki komolyan készül a Ring Run futóversenyre

A futóknak vannak olyan szokásaik, húzásaik, amiket a nem sportolók nem igazán értenek. A hosszú edzések, az olyan komolyabb kihívásokra felkészülés, mint a Ring Run futóverseny, olyan feladat elé állítja a sportolókat, ami miatt „bármi ”megtörténhet. Sokan talán furcsának találhatják az itt összegyűjtött „piszkos kis titkokat”. Nincs mit szégyellni, hiszen azok, akik sportolnak, más világban élnek, mint kanapékrumpli társaik.

 

Arra gondoltunk, hogy tréfás lenne összegyűjteni néhányat ezekből az apróságokból és megosztani veletek. Öt ilyen „piszkos kis titkot” gyűjtöttünk össze nektek, kíváncsiak lennénk rá, hogy magatokra-e ismertek bennük.

 

  Edzés utáni kábulat és merengés. Mivel a futás nagyon sokat kivesz belőlünk, előfordulhat, hogy utána hosszasan, merengve ülünk a szobában, mielőtt el tudnánk menni zuhanyozni. Ebben még az sem zavar, hogy piszkosnak, vagy izzadtan érezzük magunkat. Néha csak 10-15 perc, máskor akár 30-40 perc is lehet attól függően, hogy mennyire fáradtunk el…

A nagy dolog nem téma. Az emberek nem szeretnek a székelési szokásaikról diskurálni, és általában nagyon zavarba jönnek, ha valaki szóba hozza azt a társaságban. Mi futók, mind tudjuk, hogy milyen kínzó tud lenni, ha edzés közben csikarni vagy fájni kezd a hasunk. Éppen ezért, ha futás közben azt mondod a társaidnak, hogy muszáj meglátogatnod a legközelebbi mellékhelyiséget, senki sem fog rajta megbotránkozni.

   A horzsolások és hólyagok gyakran elcsúnyítják a lábunkat. Habár a legtöbbünk igyekszik különös figyelmet szentelni a lábápolásnak, előfordul, hogy kimarad egy-egy kezelés, vagy vékonyabb zoknit húzunk a kelleténél. Ilyenkor könnyen kisebesedhet a lábunk, meg magyarázkodniuk kell a szépséghibás lábaikért a strandon…

Van az úgy, hogy idő előtt hív a természet. A szervezet futás közben is dolgozik, az élettani funkciók nem állnak le csak azért, mert edzel. Ha futsz, tudod, miről beszélek, ha nem… tekintsd szerencsének.

A futó haverokból hamar közeli barátok lesznek, míg a nem sportoló barátok egy része lassan lemorzsolódik. Elsőre persze nem gondolja az ember, pedig így van. Egy-egy hosszabb futás alkalmával olyan dolgok is kibuknak az emberből, amik amúgy csak ritkán kerülnek a felszínre. A végén pedig csak azt vesszük észre, hogy közelebb áll hozzánk az az ember, akivel mindennap futni járunk, mint a legtöbb volt egyetemista vagy munkahelyi barátunk.