Három elképesztően hasznos, has feszesítő jóga pozícó, demo képekkel

Három elképesztően hasznos, has feszesítő jóga pozícó

 

Napjaink egyik legszerencsésebb divatja a jóga, aminek számos előnye van. Többek közt az is, hogy remek kiegészítője bármilyen egyéb sportnak, így akár a futásnak is. Tökéletes eszköz hajlékonyságunk fejlesztésére, a csontjaink és ízületeink védelmére és az immunrendszerünk erősítésére. Emellett különböző testtájainkat célzottan is edzhetjük vele. Összegyűjtöttünk három olyan jógapózt, ami segít egy héten belül tónusosabbá varázsolni a hasad!

  1. Csónak póz

Ülő pozícióból emeld fel mindkét lábadat, és tartsd meg ezt a pozíciót a fenékcsontodon egyensúlyozva. Tartsd egyenesen a törzsedet, hogy a mély hátizmok dolgozzanak, illetve húzd ki magad a mellkasodat a combodhoz közelítve, hogy óvd a gerincedet. A kezdők esetleg a karjukat a térdük mellé helyezve segíthetnek rá a lábukra.

  1. Sasszárny-felülések

Feküdj a hátadra, húzd fel a lábaidat úgy, hogy a jobb lábaddal felülről kulcsold át a balt. A jobb bokád a bal vádlid mögött legyen. A jobb kezeddel alulról kulcsold át a bal kezed. A térded és a könyököd távol legyen egymástól. Belégzéskor közelítsd a térded és a könyököd, kilégzéskor fordítva. Ismételd meg ezt 10-szer, majd cseréld meg a láb- és kéztartásod, és csináld meg még 10-szer.

  1. Alkartámasz

Hason fekvésből indíts, emeld meg a törzsed és támaszkodj meg az alkarodon. A lábujjaid továbbra is érintsék a földet. Feszítsd meg az alhasadat, illetve a belső combokat, hogy egyenesen tudd tartani a tested.

Ezeket a jógagyakorlatokat végezve bárki szép, feszes hasra tehet szert. Kezdőknek és haladóknak is ideálisak. Próbáld ki te is mind a hármat, és számolj be nekünk az eredményről! Ha tetszett, oszd meg barátaiddal is!