A héten újabb különleges világesemény lesz hazánkban: Kajak-Kenu VB 2019 Szeged

A látványos magyar sikersport világbajnoki futamaira érdemes lesz ellátogatni, A megújult szegedi pálya hangulata, a várható magyar sikerek, és a többször bizonyított szervező csapat garancia a tökéletes szurkolói programhoz.

Kapcsolódó kép

A versenyt beharangozó sajtótájékoztatón megtudhattuk mi várható augusztus 21. és 25. között a Maty-éren megrendezésre kerülő világbajnokságon.

Kajakban hat-hat női és férfi, kenuban pedig három-három női és férfi kvóta szerezhető Szegeden, Hüttner Csaba ennek megfelelően állította össze a magyar válogatott keretet.

„Férfi kajakban az egyéni teljesítmények alapján jelen pillanatban a világ élvonalába tartozunk, ezt megmutatta például Kopasz Bálint idei Európa Játékokon és a Világkupán is – kezdte a szövetségi kapitány. – Négyesünk tagjai pedig 500 egyesben teljesítettek kiválóan, szerintem az átlagot nézve talán a legjobbak a világon,de ezt a négyesre is át kell ültetni. Kulcskérdés, hogy négyesben megszerezzük a négy indulói helyet.”

A női kajak volt az elmúlt években a húzószakág, és várhatóan ez a világbajnokságon is így lesz. A hat kvóta megszerzése érdekében stratégiai döntéseket kellett meghozni.

„A legerősebb női páros tagjai, Kozák Danuta és Kárász Anna így nem szerepelnek a négyesben, de szerintem van ma hat-nyolc olyan női kajakos Magyarországon, aki bármikor bevethető egy ilyen szintű világversenyen, és képes a kvótaszerzésre” – mondta Hüttner Csaba.

 

Tehát irány Szeged, fantasztikus programokkal vár a Kajak-Kenu VB

INFO:

KAJAK-KENU VB 2019