Kerékpártúra útvonal ajánló: Szentendrei-sziget

 

Nagyobb társasággal kerékpáros túrát azért is nehéz szervezni, mert különbözőek az erőnléti állapotok, nem mindenki bírja  a nehezebb emelkedőket, vagy a gyorsabb iramokat. Ezért érdemes olyan útvonalat választani, ami sík, és több olyan pont is van, ahol bevárhatjuk egymást.  Ilyen lehet a Szentendrei-sziget, amely sziget lévén csak célforgalommal rendelkezik.

Békásmegyer után Budakalász felé vesszük az irányt, majd délről elérjük Szentendrét. Itt minden esetben használjuk a Dunaparti kerékpárutat, hiszen Szentendre belvárosában nem csak hogy tilos a kerékpározás, de napi szinten büntetik is a bringásokat. A bringaút a Korzóra ér ki, aminek a végén becsatlakozunk a 11-es főútra. Itt néha viszonylag nagy a forgalom, ezért fokozott óvatossággal tekerjünk. Leányfalu után Tahi következik, aminek központjában a körforgalomnál forduljunk jobbra és keljünk át a hídon. Ezzel elértük a Szentendrei-szigetet. Innen ha éles balra kanyarodással északra vesszük az irányt, akkor Kisoroszi felé pedálozhatunk. Ez az út 9km, tehát oda-vissza egy „szűk húszast” tudunk edzeni.

Ha a déli irányt választanánk, akkor hasonló távolságot tehetünk meg Szigetmonostor felé. Rövidítési lehetőség lehet a Szigetmonostori rév használata, amivel könnyen visszajuthatunk a Szentendrei korzóhoz. Ha pedig épp a hosszú edzés a célunk, akkor akár északra és délre is bejárhatjuk a szigetet.