Több SPORT, kevesebb NARANCSBŐR!!! Tippek a megoldáshoz

Már többször foglalkoztunk a narancsbőr elleni küzdelemmel, de ezt a kérdés mindig időszerű lesz.

Kapcsolódó kép

 

Tudtad, hogy a felnőtt nők 95 százalékának van narancsbőre? Kialakulását többek között hormonális és genetikai okok, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány is elősegíti – így ha az öröklött hajlamon nem is tudsz változtatni, rendszeres mozgással megelőzheted vagy enyhítheted a narancsbőrt!

  1. Futás

Mindjárt beköszönt a tavasz, ezért itt az ideje, hogy felvedd az edzőcipőt, és reggelente elmenj kocogni a közeli parkba – már csak azért is, mert ez az egyik leghatékonyabb mozgásforma a narancsbőr ellen! A futás ugyanis serkenti az anyagcserét és a zsírégetést, ráadásul húsz-harminc perc után boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetedben, így nemcsak a tested kerül topformába, de a hangulatod is jobb lesz! A cellulitisz ellen a legjobb a lassú kocogás, amikor a pulzusszámod 130 körül mozog: ilyenkor bomlik le a legtöbb zsírsejt, és gyorsul fel leginkább a vérkeringés és a nyirokáramlás!
Tipp: ha eddig nem sportoltál rendszeresen, fokozatosan szoktasd hozzá a szervezetedet a futáshoz: eleinte pár percenként váltogasd a kocogást és a tempós sétát! Ne a sebességet növeld, hanem inkább az időtartamot – hetente legalább két-három alkalommal fuss húsz-harminc percet!

 

  1. Aquafitnesz

Ha vízi sportok segítségével szeretnél megszabadulni a combodon és a hátsódon éktelenkedő narancsbőrtől, de nem tudsz úszni, próbáld ki az aquafitneszt! Ez az egyre népszerűbb mozgásforma nem csupán az állóképességedet fejleszti, de serkenti a zsírszövet anyagcseréjét, a vénás vérkeringést és a salakanyagok elszállítását is –  így segít megelőzni a cellulitisz kialakulását! A tornagyakorlatok kitűnő hatással vannak a gerinc- és az ízületi problémákra, kitűnő tartásjavító, mindenki számára könnyen elsajátítható, hatásos mozgásanyag. Minden korosztály számára remek erőnlétet biztosít, végzéséhez nem szükséges úszástudás. Jól alkalmazható a legyengült szervezetek megerősítésére, a sérülések utáni rehabilitáció céljára. Megmozgatja a legtöbb izomcsoportot a túlterhelés veszélye nélkül. A foglalkozásokon egy speciális öv segítségével maradnak fent a résztvevők a vízen, miáltal bármilyen szárazföldi feladat elvégezhető.

 

  1. Step aerobik

A Step aerobik egy olyan csoportos aerob óratípus, ahol a zene ütemére lépegetünk fel és le, egy téglalap alakú lépcsőre, különböző lépéskombinációk szerint. Ma már rengeteg típusa létezik a step lépcső használatára épülő edzéseknek.

Erősödnek a láb- és a farizmaid, egy nehéz nap után is garantáltan felpörögsz, és óránként 420-430 kalóriát égethetsz el: a step aerobik a neked való mozgásforma, ha nemcsak a narancsbőrt szeretnéd eltüntetni, de le szeretnél adni néhány kilót is! megmozgathatod!

 

És végül pár konkrét gyakorlat, ami segíthet:

6 gyakorlat, amivel akár 2 hét alatt is csökkentheted a narancsbőrt