Speedfitness? Íme, a leleplezés!

Az „EMS-Training”, vagy ahogy itthon nevezik, a speedfitnes könnyen elérhetővé tette a mozgás nélküli fittséget, és a koncepció nagy népszerűséget hozott a módszernek. Megmutatjuk, mit kapsz valójában a speedfitness-től.

Speed fitnesz, íme, a leleplezés!

 

Az izmoknak ingerekre van szükségük ahhoz, hogy aktívvá váljanak. Normális esetben ezeket a hatásokat a központi idegrendszertől kapják szöveteink. Az ingerek fizikális valójukban természetes elektromosság formájában terjednek. Az EMS (Elektromyo Stimulation Training), vagyis a speedfitness lényege, hogy ugyanolyan hatásokat szimulál, amilyeneket a testünk természetesen küld izmainknak. Elektródákat kötnek testünkre, amelyek a nagyobb izomcsoportokat stimulálják, ezt a módszert a rehabilitáció során, illetve a profi sportban már régóta használják.

A legjobb kombináció: mozgás és áram

„Áram be, zsír le!”, ilyen és ehhez hasonló hangzatos szlogenekkel hirdetik a stúdiók a speedfitness-t, de fontos tudni, hogy a stimulációval önmagában nem fogjuk elérni álmaink alakját. A legjobb hatást úgy tudjuk elérni, ha célzott edzésekkel együtt végezzünk, így érhető el ugyanis a megfelelő feszültség növekedés az izmainkban.

Nyugodtan alkalmazzuk tehát a módszert, de komoly eredményt valós mozgás nélkül ne várjunk tőle!