Egy kellemesen fanyar ízű vitaminbomba, amit egyetlen diétából sem szabad kihagyni. Ne tévesszen meg a kelkáposzta nyers íze, egy rendkívül ízletes és sokféleképp elkészíthető zöldségről beszélünk. A lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt.
Az alábbiakban egy olyan receptet szeretnénk megosztani veletek, ami remek kiegészítő köret, vagy saláta lehet.
Olaszos kelkáposzta saláta
Hozzávalók
- két evőkanál olívaolaj
- két gerezd fokhagyma, meghámozva, megtörve
- négy szardella apróra vágva
- fél csésze apróra tört dió
- két evőkanál kapribogyó
- negyed csésze mazsola
- egy fej kelkáposzta, csíkokra vagdosva
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése
- Egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Ha már megbarnult, hozzáadjuk a szardíniát, a mogyorót, a kapribogyót és a mazsolát. Majd a keverékhez adjuk a kelkáposztát is.
- Felöntjük egy deciliter vízzel, majd világoszöldre pároljuk a káposztát. Ha a víz kevésnek bizonyul, pótoljuk, ami elpárolgott. Ha megpuhult a káposzta, sóval, borssal ízesítjük, majd tálaljuk.