Mogyoróvajas, csokis csészealj diétázóknak

A legtöbb diéta sarkalatos pontja a cukor és a túlzott szénhidrátbevitel kerülése. Szerencsére manapság már annyi lehetőség van a cukros édességek helyettesítésére, hogy a diétázóknak sem kell ellenállniuk az édes kísértéseknek. Mai kedvencünk a mogyoróvajas, csokis csészealj!

 

csokis muffin

Hozzávalók

  • 2 kanál csokis fehérjepor
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • Stevia édesítőszer (tetszés szerinti mennyiség)
  • 240 milliliter víz vagy mandulatej
  • 12 teáskanál mogyoróvaj

Elkészítés

  • Turmixgépben keverd össze a hozzávalókat a mogyoróvaj kivételével, majd vedd ki a gépből a masszát, és hagyd állni 5-6 percig!
  • Szórd meg a muffin sütőformát egy kevés csokis fehérjeporral (körülbelül egy centiméter vastag rétegben)!
  • Minden egyes muffin formába rakj egy teáskanálnyi mogyoróvajat!
  • A következő rétegbe mehet a csokis massza (ez is körülbelül egy centiméter legyen).
  • Tedd be a fagyasztóba egy órára (vagy többre)!

Gluténmentes, fehérjében gazdag, alig van benne szénhidrát, viszont vannak benne egészséges zsírok.