A legtöbb diéta sarkalatos pontja a cukor és a túlzott szénhidrátbevitel kerülése. Szerencsére manapság már annyi lehetőség van a cukros édességek helyettesítésére, hogy a diétázóknak sem kell ellenállniuk az édes kísértéseknek. Mai kedvencünk a mogyoróvajas, csokis csészealj!
Hozzávalók
- 2 kanál csokis fehérjepor
- 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- Stevia édesítőszer (tetszés szerinti mennyiség)
- 240 milliliter víz vagy mandulatej
- 12 teáskanál mogyoróvaj
Elkészítés
- Turmixgépben keverd össze a hozzávalókat a mogyoróvaj kivételével, majd vedd ki a gépből a masszát, és hagyd állni 5-6 percig!
- Szórd meg a muffin sütőformát egy kevés csokis fehérjeporral (körülbelül egy centiméter vastag rétegben)!
- Minden egyes muffin formába rakj egy teáskanálnyi mogyoróvajat!
- A következő rétegbe mehet a csokis massza (ez is körülbelül egy centiméter legyen).
- Tedd be a fagyasztóba egy órára (vagy többre)!
Gluténmentes, fehérjében gazdag, alig van benne szénhidrát, viszont vannak benne egészséges zsírok.