A tudatos táplálkozás elengedhetetlen részét képzik a gyógynövények. Ezek a srácok többek egyszerű köretnél, megtöltik az élteleket friss ízekkel, ami pedig hab a tortán: rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaznak. Az első rész után vegyünk sorra még néhányat!
- Oregánó
Kimutatták, hogy az oregánó kivonata blokkolja az artéria-eltömődésért felelős LDL-koleszterin-részecskék hatását. Mindenképp párolva fogyasszuk, hogy kiadja bioaktív vegyületeit.
- Petrezselyem
Egy maláj tanulmány bebizonyította, hogy a petrezselyemben található fenolos vegyületek gátolják a rákos sejtek növekedését. Készíts vele tabbouleh-t, a legjobban itt érzi jól magát.
- Rozmaring
A rozmaring magas mennyiségben tartalmaz olyan vegyületet, amely gátolják a gyulladások kialakulását, ezáltal megelőzi az ízületi problémákat. Ha saslikot készítesz, rozmaringbotra tűzd fel a húst.
- Zsálya
A zsálya rengeteg terpént tartalmaz, melynek segítségével képes megvédeni szervezetünket a rákkeltő anyagoktól. Süsd bele pogácsába!
- Kakukkfű
Rengeteg timolt tartalmaz. A timol egy olyan vegyület, mely felveszi a harcot az LDL-részecskékkel az érfalaknál, így megelőzi az érrendszeri betegségek kialakulását. Az olívabogyó-pástétomnak nagyszerű ízt kölcsönöz.