Edzésszelfi. Ciki vagy motiváló?

Minden közösségi oldalon találkozunk olyan bejegyzésekkel, ahol hölgyek és urak posztolnak edzésszelfiket vagy képeket az épp edzett izomcsoportokról. Izzadt arcok és bicepszek jönnek szembe, ha görgetjük a képeket. De mindez hogyan hat ránk? Ijesztően ciki vagy motiváló?

Igazság szerint egyik válasz sem írja le pontosan azt, hogy ezek a képek, videók milyen hatást váltanak, válthatnak ki. Azoknak, akik az életük ezen szakaszairól is ilyen mélységekben beszámolnak, tudniuk kell, hogy más emberek, látva az eredményeket, tanácsot, útmutatást is kérhetnek tőlük.

Kivel foglalkozz és kivel ne?

Legtöbbször könnyű eldönteni, ki milyen céllal közöl fotókat vagy videókat. Azok, akik motivációs és nem magamutogató céllal teszik ezt meg, leírják, hogy milyen út vezetett a sikerig: elárulják saját motivációs trükkjeiket és teljesítményük titkait. Sok esetben konkrét gyakorlatleírások vagy táplálkozási tanácsok is kísérik az aktuális posztot. Akik így tesznek, ott a kép már másodlagos, nem zavaró, hanem ösztönző.

A te célod számít

Minden sportoló más forrásból merít energiát, hitet, akaratot. Ezek közül az egyik legerősebb motiváció nem más, mint a cél, amit el szeretnénk érni. Sokan tökéletes alakról álmodnak, ilyen képeket tesznek ki a hűtőre, ezzel is tudatosítva, ez az, amit el szeretne érni. Az új trend, az előtte-utána képek a sport vagy diéta területén is megjelentek, megmutatva azt a pozitív változást, amit bárki el tud érni megfelelő elszántsággal és akarattal. Az ilyen képek erősítik az önértékelést, valamint növelik a hitet abban, hogy el tudjuk érni a kitűzött célunkat.

Edzésszelfi: ciki vagy motiváló?

Ragadjatok fényképezőgépet vagy telefont, és mutassátok meg, akár csak önmagatoknak, milyen fejlődésen mentek keresztül. Sokaknak az edzésdokumentáció ezen válfaja adja a legnagyobb erőt, hogy ellenálljanak a csábításnak, és folytassák a munkát.

Az, hogy a készült képeket, videókat, tapasztalatokat megosztjátok-e, és milyen céllal teszitek, persze csak rajtatok áll.