Rettenetes élmény: a férjednek több cipője van, mint neked

Mire gondolsz, ha egyik napról a másikra eltűnik a borotvád, amivel a lábad szoktad megigazítani? Ha felfedezed, hogy a férjednek már több cipője van, mint neked, s újabban testhez simuló nadrágokat választ magának? Mire gondolsz, ha állandóan furcsa szagot érzel a haján, a bőrén? Ja, hogy mindez nem is furcsa, hiszen a férjed triatlonos…

Ez csak egy rövid lista és ízelítő, hogy milyen is egy triatlonossal élni, de ne ijedj meg! Ők keményen dolgozó és inspiráló emberek. Főleg a versenyek napján, amikor teljesen természetellenes időpontban kelted őket, te már nagykabátban mész ki reggel, amikor ők pólóban és rövidnadrágban, és elképesztő látni, amikor átérnek a célegyenesen (ha nyernek, akkor még inkább). Az az érzés az összes fenti rosszat elfeledteti…

1. Készülj fel rá, hogy minden pénzetek elmegy kajára! A triatlonos férj úgy falja az ételt, mintha a következő öt percben vége lenne a világnak!
Tipp: Ha bárhova mentek közösen: mindig legyen nálad rágcsálni való. Mindig! Az éhes triatlonos egyenlő a legnagyobb átokkal!

2. Megint eltűnt a borotvád? Már-már azt hiszed, hogy kis szörnyecskék várják ki a sötétedést, hogy ellopják a drága, női borotvádat? A kis szörnyecske nem más, mint a férjed!
Tipp: Dugd el a borotváidat!

3. Milyen vendégszoba? Milyen második fürdő? Ja, arra a helységre gondolsz, ahol a triatlonos cuccaidat tárolod?
Tipp: Ha új házat, lakást kerestek, mindenképpen egy szobával nagyobbat válassz, ahova el lehet rakni a triatlonos eszközöket!

Crazy Triathlon nyíltvízi úszás

4. A bringák száma, amire a férjednek mindenképpen szüksége van, n+1, ahol az n a jelenlegi kerékpárok mennyisége. Ha nem is vagy jó matekból, érezheted, idővel biztosan rá is jössz, hogy ez az egyenlet neked, de főleg a bankszámlátoknak, nem jó!
Tipp: ha a közelben találtok egy biciklis boltot, zavard össze a férjedet azonnal azzal, hogy egyetek valamit! Tudod, a triatlonos mindig éhes, a kaja pedig olcsóbb lesz, mint egy új bringa.

5. Tudom, elismered és csodálod is a férjed triatlonos eredményeit. Ebben nincs is hiba. De eljutsz hamarosan arra a pontra, amikor már sok lesz a „mennyit futottam” vagy „ennyit és ennyit tekertem”, és a „kartempóm javul” információkból. Túl sok info, túl sok szám!
Tipp: győződj meg róla, hogy a férjednek vannak triatlonos barátai, akikkel nyugodtan elbeszélgethetnek órákon át szenvedélyükről!

6. Szokj hozzá, hogy előbb-utóbb klórszaga lesz az uradnak az uszodában töltött órák miatt! Ez a triatlonosok parfümje, nem tudtad?
Tipp: ne engedd, hogy a jó törülközőket használja!

Indulsz az IRONMAN 70.3 Budapest vagy az 5i50 Budapest versenyén? Íme, néhány fontos részlet, amire az IRONMAN márkanév alatt rendezett viadalon érdemes figyelned. Hasznos tanácsok, nem csak kezdőknek!

7. A legtöbb férfi öltönyt vagy egyenruhát visel a munkában. A triatlonosok munkaruhája a technikai póló. Tényleg csak ezt viselik, na meg egy másik technikai pólót az egyik versenyről! Még valami fontos: a férjednek több cipője lesz, mint neked! Igen, ez lehetséges! A cipőkre ugyanúgy vonatkozik az egyenlet, mint a bringákra, nézd meg újra a négyes pontot!
Tipp: Ha mosol, finom ruhadarabokhoz használatos mosószert használj a férjed ruháihoz, a normál verziótól óvakodj, az zavarni fogja az uradat!

8. A legtöbb ember azon dolgozik, hogy a fürdőszobából egy nyugodt, relaxációs helyet faragjon, ahol egy fürdővel kikapcsolódhat. Igen, de ti nem! Nálatok folyamatosan szőrök lesznek mindenhol a lábak borotválása miatt (lásd kettes pont), valamint a fürdő egy száradó technikai póló raktárnak fog tűnni (lásd hetes pont)!
Tipp: ha rá tudod venni, hogy borotválás helyett gyantázza a lábát, megszabadulsz a kádban a lefolyónál felgyülemlő, rettegett szőrcsomóktól!