„Még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé” – megszólalt az elhunyt kenus édesanyja

Gyászol a teljes magyar kajak-kenu társadalom: tragikus hirtelenséggel elhunyt a klub 19 éves ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa, Csanki Márk. 

A fiú abban a vétlen kocsiban ült, amelyik egy balesetet akart elkerülni Inárcsnál péntek este, de két autó is nekiütközött. Az autót sporttársa és barátnője vezette, aki még mindig válságos állapotban van. Márk édesanyjától a Blikk megtudta, ugyan már nem altatják, de még nem közölték vele, hogy a barátja nem élte túl az ütközést. A sportoló szülei a lány szüleitől értesültek elsőként a balesetről.

Hiába hívtuk a kórházat, azt felelték, Márkot nem vitték be. Amikor a mentőket elértem és azt válaszolták, sajnos…, már tudtam, hogy valami nagy baj történt. Azt éreztem, teljesen üres vagyok, értelmét veszti az életem. Megszakadt a szívem, de még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé

– mondta a könnyeivel küszködve a Blikknek Gabriella, Márk édesanyja. 

A fiatal sportoló Szegeden élt a családjával, és az érettségire készült. A bátyja és a szintén kenus 17 éves öccse is összetörtek.

Ezentúl minden megmérettetésen érte fogok küzdeni. Szombaton még elindultam egy versenyen Győrben, de képtelen voltam végigmenni a 18 kilométeres távon. Előtte hajnali három óta csak sírtam, és ez teljesen kimerített 

– tette hozzá Imre, az elhunyt fiatal kisebbik testvére.