Tíz gyógynövény, amitől jobb lesz az életed (1. rész)

 

A tudatos táplálkozás elengedhetetlen részét képzik a gyógynövények. Ezek a srácok többek egyszerű köretnél, megtöltik az élteleket friss ízekkel, ami pedig hab a tortán: rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaznak. Vegyünk sorra párat!

  1. Bazsalikom

Ez a nyári növény rengeteg rozmaringsavat tartalmaz, melynek gyulladáscsökkentő hatása megelőzheti szívbetegségek kialakulását. Mozzarellával és paradicsommal kiváló.

  1. Metélőhagyma

A hagyma és a fokhagyma kifinomult unokatestvére, aki rengeteg kvercetint tartalmaz. Daganatos megbetegedésekkel is képes felvenni a harcot. Ecetes krumplisalátára szórva nyújt valódi élményt.

  1. Koriander


Utálhatod, szeretheted, de a koriander forrása azoknak a vegyületeknek, melyik megvédik ereinket a károsodásoktól. Salsa vagy guacamole kiegészítőjeként érdemes használni.

  1. Kapor

A kapor sokkal több antioxidánst tartalmaz, mint gránátalma vagy a kapor, ami nagy szó. Nagyszerűen passzol lazac mellé.

  1. Menta

Kutatások azt mutatják, a menta rendszeres fogyasztása segít elhárítani a korral járó betegségeket (pl. az Alzheimer-kórt). Nagyon finom jeges teában, limonádéban.

(Folytatjuk!)