Hogyan tegyük családi eseményekké a sportprogramjainkat

Egy téma, amelyre még a szakértők sem tudnak igazán válaszokat adni. Hogyan eddzünk család mellett, miként szakítsunk időt arra, hogy egyszerre tréningezzünk és legyünk együtt a gyermekeinkkel? A választ, az életbeli tapasztalatok adják. A Triathlete munkatársai összegyűjtötték ezek közül a legjobbakat.

„Mindig megtalálom annak a módját, hogy a különböző sporttevékenységek miként épülhetnek be a családom mindennapjaiba. Nekem mindegy, hogy egy sportpálya körül futkározok, ahol éppen a gyermekeim fociznak, vagy amikor baseballoznak, akkor a gyep mellett görgőzöm” – osztotta meg saját tapasztalatait Jennifer Connor Niederhasuen.

„Nagyon egyszerű a megoldás. Ösztönözzük a családot, próbáljuk bevonni őket az eseményekbe. Vegyük rá őket, hogy vegyenek részt a nagyobb futóversenyeink kísérőrendezvényein, mondjuk a tíz kilométeres futóversenyen” – vélekedett szintén egy fórumon Sara Colangelo.

„Amennyiben mindkét szülő triatlonozik, ráadásul alternatív edzési tervekkel, az nem jelenti azt, hogy ne csinálhatnának közös programokat. Ellenben a hangsúly minden esetben az egyik szülőn legyen, felváltva, így mindenki elérheti a sportbeli céljait is” – hozta fel példának a sajátját Debbie Feldner Claggett.

„Mindenki más előtt felébredek, megreggelizem, majd edzeni megyek. Általában háromtól nyolcig tréningezek, így nem megy a család rovására az aktív sport” – mondta Stephen Hayes.

„Mi azt találtuk ki, hogy családi kerékpártúrát szervezünk, ahol a három gyermekünk biciklin teszi meg a távot, mi pedig futunk. Ez az egyik legjobb edzésmódszer” – írta levelében Julie Pendergrast.

„Amikor rövidebb távokon futok, a gyerekek mindig a segítségemre vannak. A két idősebb gyermekem lóháton kísér futás közben” – tette közzé az Instagrammon Meg.

„Létrehoztunk egy úgymond ’művészeti stúdiót’ a garázsunk mellett, futópaddal, kerékpáros görgőkkel, és persze rengeteg apró dologgal a gyerekeknek, így amikor edzünk, ők is velünk töltik az időt, sokszor éljeneznek és buzdítanak minket” – írta ugyanezen a közösségi oldalon IronmanNick.

„Megpróbálok annyi időt együtt tölteni a családommal, amennyit csak tudok. Szívesen elmegyek futni és biciklizni a srácaimmal. Szerencsés vagyok, hogy ilyen gyermekeim vannak. A feleségem egy valódi serpa, hozza és viszi a gyermekeket, amikor versenyzek, együtt biztatnak minden egyes frissítőállomásnál. Imádnak lent lenni a strandon a nyílt vízi úszások alkalmával. Ők azok, akik erősítenek minden egyes alkalommal” – írta egy másik közösségi oldalon Christopher Roberts.

„A gyermekeim már idősebbek, ennek ellenére sokszor csatlakoznak hozzám, ha éppen úszni vagy futni megyek. Megragadok minden lehetőséget, hogy velük lehessek” – mondta Kyle Hohn.

„Naponta kétszer edzem, egyszer mielőtt a gyerekek felkelnek, egyszer pedig miután lefeküdtek” – ecsetelte egyszerű megoldását egy triatlonos a Twitteren.

„Naponta kétszer edzem, egyszer mielőtt a gyerekek felkelnek, egyszer pedig miután lefeküdtek” – ecsetelte egyszerű megoldását egy triatlonos a Twitteren.

„Igyekszem reggel olyan korán felkelni, hogy az edzések ne menjenek a család rovására. Szerencsére a lányom is gyakran elkísér, vagy fut velem, vagy pedig kerékpáron teszi meg a távot. Készül, rövid időn belül szeretne ő is teljesíteni egy triatlont” – zárta egy a nevét nem megadó triatlonos a kérdéskört.

Ti hogyan csináljátok?

A Triathlete cikke alapján