A pozitív gondolkodás fontosabb a diétánál!

Gondolkodtál már azon, hogy nem is az a fontos, hogyan nézel ki, hanem az, hogy te milyennek tartod magad? Lehetsz gömbölyű, lehetsz szeplős, lehetsz bármilyen, ha szereted magad. Ha önmagaddal békét kötöttél, akkor lehetsz akárhol és akárkivel.

Hányszor halljuk, hogy milyen jó lenne, ha. Ha… És amikor esetleg teljesül, mégsem vagyunk boldogok. Ha pozitív az önképünk, akkor reálisan fel tudjuk mérni képességeinket és így érezzük kereknek a világot, ez pedig olyan erőt ad, hogy lehetnek szebbek és tehetségesebbek körülöttünk, mégis mi leszünk a kiválasztottak. Szeresd magad, bízz magadban! Lehet, hogy most azt mondod, neked nehéz sors jutott, hogy nehéz volt a gyerekkorod, de tudd, hogy ez a te életed és változtatni sohasem késő.

Mindenki ismeri a klasszikus kérdést, hogy a pohár félig üres vagy félig teli. Azokhoz az emberekhez, akik harmóniában vannak önmagukkal, mások is jobban vonzódnak.

Tégy egy próbát, legyen ez egy játék: minden nap naponta háromszor hangosan dicsérd meg magad. Lehet, először furcsán érzed magad, de meglátod, a kimondott szavaknak erejük van. Felejtsd el, hogy bíráld és szapuld magad. Legyen ez a szokás a múlté.

Ezentúl csak pozitívan. Van egy taoista mondás: Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan – a különbség én vagyok.