Milyen edzésformát válassz?!?!Próbálj ki különlegességeket!!! Swing Dance Gym ?!?!

Sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Legutóbb már elhajlottunk a klasszikus edzésektől a művészi tánc felé amikor a bodyArt! -ot ajánlottuk,

Most folytatjuk a táncosabb irányt, bemutatjuk a Swing Dance Gym mozgásformát.

Jobs in the Dance Industry – Hollywood Dance Experience

A különleges mozgásforma, a Swing Dance Gym egy olyan, Európában egyedülálló fitness mozgásforma, ami a 20’-as ’30-as évek „swing” táncstílusának mozgáskultúráját ötvözi a már elterjedt modern aerobik testmozgással.

A Swing Dance Gym szórakoztató mozgásforma, a világon egyedülálló megjelenésével új irányt mutat a fitness-ipar edzéstechnikai és kreatív fejlődésében egyaránt.

A Swing Dance Gym a korabeli ütemesebb zenéket veszi alapul, ezáltal egy hihetetlenül jó hangulatú, és egyben nagyon intenzív mozgásforma. Teljesen új, eddig még kiaknázatlan lehetőség mindenki számára, legyen az a fitness világa, vagy a mozogni vágyó, állandóan újdonságra éhes közönség.

A Swing Dance Gym táncos-, könnyen megtanulható és szórakoztató testedzés. Több fajtáját is alkalmazzuk, mivel step paddal, illetve step pad nélkül is végezhető. Bolondos és bohókás lépéskombinációi önfeledt szórakozást biztosítanak mindazok számára, akik a táncosabb fitness órák megszállottjai. Ebben a stílusban nem csak azok találhatják meg önmagukat, akik a swing zenei stílus kedvelői, hanem azok is, akik csupán az igényes, fülbemászó ritmus miatt látogatnak el a Swing Dance Gym órákra. Nem kell táncpartner! Swing Dance Gym órák párban és partnerrel is látogathatók, ugyanis ezt a mozgásformát mindenki egyedül is táncolhatja. Új kulturális impulzus a társadalom számára, mivel a régmúlt zenéit, táncát, életformáját, lüktetését eleveníti fel, ez által egy olyan réteget is megmozgat, akiknek az eddig használt zenei anyag, és az ennek megfelelő mozgás nem volt kielégítő.

A Swing Dance Gym jótékony élettani hatása szinte azonnal észlelhető, hiszen a helyes végrehajtásnak köszönhetően szinte minden izomcsoport dolgozik, így biztosítva a feszes testtartást, illetve az aerob mozgás által erősödnek a szív izmai, nő a kapacitás, ez által a test oxigénellátása is fokozódik.

Mivel step paddal és step pad nélkül is végezhető, van lassúbb és gyorsabb változata is, így a fiatalabb korosztály mellett az idősebb, mozogni-, táncolni vágyó korosztály is kipróbálhatja. Ennek köszönhetően viszonylag széles réteget tud megmozgatni.