Eddz, hogy jobb legyen a párkapcsolatod!

Tudományosan is kimutatták, hogy a testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt és a depresszió ellen is hatásos. Elősegíti ugyanis a hangulatjavító szerotonin, valamint a fájdalomcsillapító és általános jó érzést okozó endorfinok felszabadulását az agyban. Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, az vonzza az embereket, ha pedig már kapcsolatban élünk, akkor kiegyensúlyozottan könnyebb fenntartani a harmóniát. Kell ennél több? Eddz érte!

Sleep is the New Aphrodisiac

 

A rendszeres testmozgás hatására légzőszervi, kiválasztó-rendszeri, hormonális és idegrendszeri változás is bekövetkezik. Az agy endorfin hormont (ópiumszerű anyag) szabadít fel, amely boldogságérzetet vált ki. Ez az érzés a testmozgás abbahagyását követően még egy ideig – akár órákig is – megmarad, aminek köszönhetően nemcsak boldogabbaknak érezhetjük magunkat, hanem fájdalom és fáradtságcsökkentő hatással is bír.

Kiváló alkalom tehát edzés utánra időzíteni a barátunkkal, házastársunkkal való találkozást. Az endorfinok további pozitív tulajdonsága, hogy a szorongásos tüneteket is mérsékelni tudják. A hosszabb időn át, rendszeresen végzett testmozgás a lelki egészségünkre is pozitív hatással van: önértékelésünk javul, önbizalmunk erősödik.